İLÇE ADAYLARINDA SONA DOĞRU

31 Mart 2019 yerel seçimleri öncesinde gözler Ak Parti’nin ilçe belediye başkan adaylarına çevrilmiş durumda.

Geçtiğimiz günlerde AK Parti'nin Büyükşehir ve birçok ilçe belediye başkanını açıklamasın ardından gözler Şanlıurfa'nın adaylarına çevrildi.

AK Parti´nin Şanlıurfa Adayı Zeynel Abidin Beyazgül önceki gün Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’yi ziyareti sırasında sorulan soru üzerine, Ak Parti Şanlıurfa’da İlçe Belediye Başkan Adaylarını en geç 14 Aralık Günü Açıklayacak demişti.

AK Parti teşkilatları kenetlenerek Mart 2019 seçimlerine doğru güçlü bir şekilde hazırlanıyor. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayının kesinleşmesinden sonra Şimdi herkesin merak ettiği ise ilçelerde kimin aday olacağı?

Bu soru işaretinin cevabı ise 14 Aralık günü belli olacak. Ak Parti Genel Merkezi kulislerine göre ilçe belediye başkan adaylarının 14 Aralık günü açıklanacağı ifade ediliyor.

İlçe belediye başkan aday adayları heyecanla beklemeye başladı.

AK Parti’nin Şanlıurfa Belediye Başkan Adayı deklare edildikten sonra baş döndürücü kulisler sona ererken, şimdi gözler ilçe adaylarına çevrildi. AK Parti kaynaklarından edinilen bilgiye göre, AK Parti Genel Merkezi’nde görevli komisyonlar ilçe belediye başkan adayları üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Şanlıurfa’nın ilçe adaylarının da birkaç gün itibariyle netleşmesinin beklenmesine rağmen son dakika değişiklikler de olabilir. İlçe başkan adayları ile ilgili çalışmaların bugün yarın sona ermesi bekleniyor.

Ak Parti’den ilçe Belediye Başkan Aday Adaylığı için;

Haliliye: 27

Eyyübiye: 32

Karaköprü: 23

Akçakale:  15

Harran: 7

Birecik: 16

Halfeti: 8

Suruç: 4

Bozova:  27

Hilvan: 22

Siverek: 19

Viranşehir: 22

Ceylanpınar: 24, kişi başvuru yapmıştı.

ŞAHBAN KILIÇ