KİTAP FUARINA YOĞUN İLGİ

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen ’2. Ulusal Şanlıurfa Kitap Fuarına’ sabah açılış saatinden itibaren ilgi gösteren Şanlıurfalılar kapanış saatine kadar kitap fuarında vakit geçiriyorlar.

Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip olan Şanlıurfa’da özellikle genç kesim, öğrenciler fuara yoğun ilgi gösteriyorlar.

Geçtiğimiz Cuma günü kitapseverlere kapılarını açan fuarda değişik illerden gelen yayınevleri ve yazarlar gösterilen ilgiden dolayı çok memnun oldular.

Büyükşehir Belediyesi tarafından açılışı gerçekleştirilen ’2. Ulusal Şanlıurfa Kitap Fuarını ziyaret eden vatandaşlardan Fehmi Kaplan gazetemiz muhabirine yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi: “Şanlıurfa’nın bu tür önemli organizasyonlara ihtiyacı var. Türkiye’nin en genç nüfusu bizde haliyle bu gençleri kitaba yönlendirmek lazım. Kentimizin bütün okullarındaki öğrenciler kitaplarla tanıştı. Ders kitapları dışında roman, hikaye, araştırma gibi kitapları görme şansları oldu. Bu kapsamda çok güzel bir fuar ve Şanlıurfa halkı, gençlerimiz çok yoğum bir katılım gösteriyorlar. Halkımız burada her yaşa hitap eden kitapları bulabiliyor. Buraya gelenler sadece kitap almakla yetinmiyor, düzenlenen imza ve tanıtım günleri, panel ve söyleşilerle de hoş vakit geçiriyorlar. Özellikle Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanımız Nihat Çiftçi beyefendiye ve emeği geçen tüm herkese teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum.” Diyerek sözlerini sonlandırdı.

AHMET AYATA