Son söz Cumhurbaşkanı Erdoğan’da

'AK Parti Belediye Başkan adayları ne zaman belli olacak?' sorusu Şanlıurfa’da da merak konusu olmaya devam ediyor.

Partisi tarafından göz ardı edilmeyen ve öne çıkan isim olan mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Av.Nihat Çiftçi dışında son günlerde Büyükşehir için en çok Ak Parti Eski İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'ün ismi dillendiriliyor.

İl Başkanlığı görevinden istifa ederek genel seçimde Milletvekili Aday Adayı olmasına karşın listeye alınmayan Beyazgül‘e Eski Bakan Faruk Çelik ve İl Teşkilatından bazı isimlerin destek verdiği iddia ediliyor.

AK Parti Genel Merkezinden herhangi bir açıklama yapılmazken, sosyal medya üzerinde bazı aday adayları için algı oluşturuluyor.

Mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, en güçlü aday olarak görünürken, Şanlıurfa eski Milletvekili Abdulkerim Gök, Eski İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve Milli gençlik kökeninden gelen Ali Delioğlu için destekçileri tarafından algı oluşturuluyor. 

Ak Parti Genel Merkezi, adaylarla ilgili çalışmalarını büyük oranda tamamladı. Şanlıurfa il merkezinde çok kişiyle saha araştırması yapıldı, kimi zaman yüz yüze anket çalışması şeklinde gerçekleştirildi.

Büyükşehir ve merkez ilçe belediye başkanı adayları için kimi zaman teşkilat mensupları, Genel Merkez görevlileri hiç kimseye çaktırmadan kendi kimliklerini ifade etmeden vatandaşlarla çarşıda, pazarda esnafla buluştular, onların kanaatlerini kendilerini açık etmeden dinlediler, raporları genel merkeze sundular.

AK Parti Genel Merkezi, yaptığı anket, birebir görüşme, halkın görüşü, esnafın düşüncesi, kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşlarının düşünce ve önermelerini raporlaştırdıktan sonra temayül sonuçlarının alınmasıyla birlikte aşağı yukarı bir kanaate ulaşmış oldu.

AK Parti'nin yaptırdığı anketler, elde ettiği görüşler ve önermeler doğrultusunda hazırladığı rapor doğrultusunda bu ay sonu veya Aralık ayı başı gibi Şanlıurfa Büyükşehir ve ilçe Belediye Başkan adaylarının belli olması bekleniyor.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın her seçim öncesi yaptırdığı anketlere ve halkın görüşüne büyük önem verdiği ve bu doğrultuda aday adayları arasında öne çıkan isimleri aday olarak açıkladığı biliniyor.