GENÇLİKSPOR’DAN GENÇLERE DARBE!

Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip Şanlıurfa’da sanki olimpik yüzme havuzu yapılacak olan başka boş alan yokmuş gibi Şanlıurfa Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü 11 Nisan Spor Kompleksi içersin de bulunan sentetik futbol sahasını yıkarak orada futbol oynayan, spor yapan gençlere darbe vurmuş oldu.

Şanlıurfa’nın bu kadar genç nüfusa sahip olmasına rağmen spor alanlarının yetersiz olması karşın mevcut hazır durumda bulunan bir futbol sentetik sahasının yıkılması Şanlıurfa kamuoyundan büyük tepki aldı.

Amacı Gençleri spor’a ve sosyal faaliyetlere teşvik etmek olan Şanlıurfa Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü amatör spor kulüplerinin ve o bölgede yaşayan vatandaşların yoğun olarak spor yaptığı 2 nolu sentetik halı saha yıkarak yerine yüzme havuzu yapması tepkilere neden oldu.

Özellikle sosyal medyadan yapılan yıkıma tepki gösteren vatandaşlar, “ Başka İller gençler için semt sahaları yaparken, Urfa’da semt sahası yıkılmaya başlandı. Bu sahanın yıkılması 15-20 amatör futbol takımını yok edilmesi demek. Yetkililer, mülki amirler gençlerin spor yaptığı bu sahayı yıktırmayın. En genç nüfuzun olduğu bölgede semt sahların yıkılması çok yanlıştır.  Umarız Gençlik ve Spor il Müdürlüğü bu hatasında biran önce döner. Gençlerin, bizlerin bedduası onların üstüne olacaktır. Diyerek duruma tepki gösterdiler.

GENÇLERİN ZATEN SAHALARI AZ

Özelikle Eyyubiye İlçesinde ikamet eden gençlerin ve vatandaşların spor yaptığı sahanın yıkılması o bölgede ikamet eden vatandaşları spordan uzaklaştırmış olacak.

Gençlik Spor sahayı yıktıktan sonra Gençlerin kum sahada top oynamak zorunda kalıyor, diyen vatandaşlar sosyal medyadan tepkilerini dile getirdiler.

ALP, “GENÇLERİ KANALDAN ALIP HAVUZA YÖNLENDİRECEĞİZ”

Dün yapılacak olan havuz projesi ile ilgili haber metni basın kuruluşlarına gönderen Şanlıurfa Gençlik ve Spor Müdür Vekili İbrahim Halil Alp, Yaz aylarında kavurucu sıcaktan bulanan gençlerin kanallara giderek serinlemeye çalıştığını bu projeyle gençleri havuza yönlendireceklerini söylemişti.

Şehrin muhtelif değişik bir yerinde veya 11 Nisan Spor Kompleksinin her hangi bir yerinde boş alana yapılabilecek olan havuz neden hazırda bulunan amatörlerin ve vatandaşların spor yapmak amaçlı kullandığı mevcut bir saha yıkılarak yerine yüzme havuzu yapılıyor diyen vatandaşlar bu durumdan biran önce vaz geçilmesini istediler.

MEHMET CANBEK