ÖĞRETMEN AÇIĞI SORUNU BİR TÜRLÜ ÇÖZÜLEMEDİ!

2018-2019 eğitim öğretim yılının başlamasına az bir zaman kala Şanlıurfa’da öğretmen açığı bir türlü çözülemedi.

Şanlıurfa genelinde ve Eyyubiye’deki Tüm Okullarda öğretmen eksiği bulunuyor. Ertuğrul Gazi’de 18, Ahmet Hamdi Akseki’de 15, Akif İnan’da 14, Selçuklu’da 15, Cahit Özyeğin’de 15, Bilim’de 11, bunlar gibi her okulda açık var.

BOŞLUK BİR TÜRLÜ KAPATILAMIYOR

Türkiye’nin en kalabalık öğrenci nüfusuna sahip kentlerinden biri olan Şanlıurfa’nın, öğretmen açığı sorunu bir türlü çözüme kavuşturulamadı. Şanlıurfa’nın mevcut öğretmen açığı her yeni başlayan eğitim ve öğretim sezonu öncesinde gündeme gelirken sonrasında ise bu sıkıntı fazla gündeme gelmeyerek unutuluyor.

ŞANLIURFA’DA HALEN 7 BİN 500 ÖĞRETMEN AÇIĞI VAR

Şanlıurfa’ya atanan 3 Bin 400 öğretmene rağmen giden öğretmenlerle birlikte Şanlıurfa’daki öğretmen açığının 7 Bin 500’ü buldu. İddiaya göre Şanlıurfa’da 7 bin 500 öğretmen açığı bulunduğu belirtiliyor.

GELEN GİDENLERİ KARŞILAMIYOR

Şanlıurfa’ya gelen öğretmenlerin çeşitli sebeplerle ilimizden ayrılarak başka illere tayin istiyorlar.

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ise, öğretmen açığının büyük bir bölümünün sözleşmeli öğretmenlik şeklinde kapatılmaya çalışılması da başka sorunları beraberinde getiriyor. Bu da eğitim camiasında sakıncalı bulunuyor.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İSE KONU İLE İLGİLİ SESSİZ KALMAYI TERCİH EDİYOR

İl Milli Eğitim Müdürlüğü konu ile ilgili sessiz kalmayı tercih ediyor. Kentte ne kadar öğretmen açığı olduğu ile ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğü herhangi bir veri yayınlamadı. Yaşanan bu durum akıllara farklı soru işaretlerini getirdi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ya kentin eğitiminden habersiz ya da gerçek verileri saklıyor.

MEHMET CANBEK