VELİLERDEN OKUL KIYAFETLERİNE TEPKİ

Okulların açılmasın sayılı günler kala öğrenci Velilerinde alışveriş stresi başladı.

Kırtasiye masrafları velilerin ceplerini yakarken bunun yanında aileler en büyük sıkıntıyı ise okul kıyafetinde yaşıyorlar.

Okul yönetimleri kendi kıyafet ya da formalarını belirleyip bir mağaza ile anlaşıyor. Veliler, kıyafetleri tek bir yerden almak zorunda bırakıldıkları için aynı kalitede bir ürüne 2-3 katı daha fazla para ödüyorlar.

Birçok okulda tek tip kıyafet kararı verilmesinin ardından okul masrafları ailelerin belini büküyor.

Serbest kıyafet uygulamasına geçilmesine rağmen Şanlıurfa’da birçok okul anket ile tek tip kıyafet uygulamasına devam ediyor.

Okul kıyafetlerinin de tek bir konfeksiyoncu tarafından satılmasına ve her konfeksiyonda bulunmaması öğrenci velilerinin belini büküyor.

Okulların açılmasına bir haftadan daha az bir zaman kaldı. Aileler, telaşla çocuklarının okul ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor. Hemen, hemen her şeye gelen büyük zamlar aile bütçelerini sarstı.

Okullarda kıyafetlerin serbest bırakılmasının ardından her okul yönetimi ayrı bir kıyafet belirliyor ve bir mağaza ile anlaşarak tüm velileri buradan alışveriş etmeye yönlendiriyor. Veliler, üzerine arma basılan kıyafetleri başka yerden alamadıkları için söz konusu mağazaya çok daha fazla para ödemek zorunda kalıyor. Aynı kalitede ürün kimi zaman 2-3 kat daha pahalıya mâl oluyor.

Kılık kıyafet uygulamasına değil yüksek fiyatlara karşı olduklarını söyleyen öğrenci velileri bu durumu düzeltmek için daha uygun fiyatlarla ve bir işyeri yerine birkaç iş yeri ile anlaşma olursa bizim açımızdan daha iyi olur diyerek duruma sitem ettiler.

MEHMET ER