BAŞKAN ÇİFTÇİ, GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ

Maddi gelirin sadece Büyükşehir'le sınırlandırılamayacağını söyleyen Başkan Çiftçi, iş adamlarına da seslenerek kulübe destek çağrısında bulundu.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, haftalık basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başkan Çiftçi açıklamasında ilk olarak Şanlıurfaspor'a maddi kaynak arayışı konusunda Büyükşehir Belediyesi olarak yaklaşımlarını dile getirdi.

Kurumsal olarak vatandaş odaklı 150 farklı konuda görevlerinin olduğunu ve bu görevi en iyi şekilde yapmak için öz kaynaklarını iyi değerlendirdiklerini belirten Başkan Çiftçi, "Büyükşehir Belediyemiz, Şanlıurfa'mızda yaşayan 1 milyon 945 bin vatandaşımıza hizmet görmekle sorumludur. Bu sorumluluğun bilincinde olan yönetimimiz, projeler üretiyor ve bu projelerine kaynak bulmak için Japonya'dan Kuveyt'e kadar uzanıyor. Bunun yanı sıra kendi öz kaynaklarını en iyi şekilde değerlendiren Büyükşehir Belediyemiz, çok başarılı çalışmalara imza atıyor" dedi.

Başkan Çiftçi basın açıklamasında şu konulara değindi:

ŞANLIURFASPOR'A HER ZAMAN DESTEK VERDİK

Bilindiği üzere haftalık düzenlediğimiz basın toplantısında haftalık olarak gündemi değerlendiren açıklamalarda bulunuyoruz. Dün de Şanlıurfaspor ile ilgili yaşadığımız bir hadiseden dolayı kamuoyunu bilgilendirmek hasıl olmuştur. Şanlıurfaspor Kulüp Başkanımız ve yönetimi ile az önce bir toplantı yaptık. Şanlıurfaspor, şehrimizin kulübü. Büyükşehir Belediyesi olarak Şanlıurfaspor'umuzun her zaman yanında durduk ve durmaya devam edeceğiz. Yasaların bizlere verdiği yetkiye dayanarak da her zaman maddi desteğimizi sürdürüyoruz. Hangi yönetim gelirse gelsin her zaman destek veriyoruz. Çünkü Şanlıurfaspor Şanlıurfa’nın marka değeri ve Şanlıurfalıları ilgilendirdiği için sahip çıkıyoruz. Yine Büyükşehir Belediye Başkanlığı olarak sporun her alanına bakış açımız aynı. Amacımız sporun her alanını bu şehirde yaygınlaştırmak ve bunun içinde tesisleşme noktasında çok büyük adımlar attık. Bu çalışmalarımızın sporun bir çok alanında gerek ulusal gerek ise uluslararası alanlarda meyvelerini vermeye başladı. Tenis, Yüzme, Bilek Güreşi, Güreş, Teakwando ve bir çok alanda başarılar elde edildi. Şu anda ŞUTİM bölgesinde bölgenin en büyük spor komplekslerinden biri yapılıyor ve sezona yetiştirilmeye çalışılıyor. Aynı şekilde Tenis Dünyası, havuzlar ve tüm ilçelerde spor kompleksleri yapılıyor ve yapmaya devam edeceğiz. Amacımız Şanlıurfa’yı spor şehri yapmak ve bunun içinde sporun alt yapısını gerçekleştirmeye çalışıyoruz.

ŞANLIURFASPOR'A 3 MİLYON LİRA MADDİ DESTEKTE BULUNDUK

Bizler gençlerimizi seviyor ve onların sporda başarılı olabilmeleri için çalışıyoruz. Ama Profesyonel spor alanları farklı. Diğer Büyükşehir Belediyeleriyle kıyasladığımızda profesyonel spora en çok kaynak aktaran yine Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesidir. 3 Milyon liraya kadar Şanlıurfaspor’a maddi destekte bulunmuş kaynak aktarılmıştır. Bunu yönetim kurulumuz ve Başkanımız ile görüştük. Yine bu yıl sezon başlamadan 500 Bin liralık bir kaynak sağlanmıştır. Ve gerekli olan kaynak çalışmalarımıza da devam ediyoruz. Şanlıurfaspor’umuzun bir yönetimi var ve bu kulübü yönetim kurulu yönetiyor. Büyükşehir Belediye Başkanı olarak 150’ye yakın görevimiz var ve bu görevleri en iyi şekilde yapabilmek adına çalışıyoruz. Büyükşehir Belediyemiz doğru yönetiliyor ve başarılı çalışmalar imza atılıyor. İşte bu bir alın teri, bir emektir. Bu doğru projeler ile ve gerekli finansal kaynaklar bulmayla oluyor. Kurumumuz, Şanlıurfa’nın projelerini Japonya’da, Kuveyt’te, Birleşmiş Milletlerde ve bir çok alanda kabul ettirmek