ÇİFTÇİLER BEYAZ ALTINDAN UMUTLU

Şanlıurfa'nın Akçakale ve Harran ovası çiftçisi bu yıl pamuktan yana umutlu olduklarını ifade ettiler.

Bu sene pamukta verimden umutlu olduklarını belirten çiftçiler, İnşallah bereketli bir sezon olur. dediler.

Sürekli pamuktan zarar ettiğini ifade eden ova çiftçileri, bu yıl beklenen hasattan umutlu olduklarını fiyatının da geçen yıllara göre daha yüksek olacağı söylentisi çiftçinin yüzünü güldürdü. Bu yıl pamuk ekenlerin yüzü, yıllar sonra da olsa güleceği ifade ediliyor.

Türkiye’nin pamuk ihtiyacının büyük bir kısmını karşılayan Şanlıurfa’da pamuk hasadına az bir zaman kala Adana’da yeni mahsul pamuğun fiyatının 4.10 KR’dan alıcı bulması sonucu Şanlıurfalı çiftçilerde 4 TL üzerinde fiyat beklentisi içindeler.

Yeni başlayacak pamuk hasadında çiftçiler alacakları verinden bu yıl daha umutlular.

Harran ovasının "beyaz gelinliği" üreticilerin ise "beyaz altını" olarak nitelendirilen pamuğun Ağustos ayının sonlarına doğru hasadın başlanacağı bildirildi. Çiftçi geçen yıla kadar pamuktan yana kan ağlarken, son iki yıl içerisinde pamuğun üreticisini sevindirmeye başladığı dile getirildi.

Yıllardır girdi maliyetlerinin yüksekliği nedeniyle ekim alanları daralan ve üreticisinin yüzünü güldürmeyen 'beyaz altın' pamuğun, bu yıl değeri yeniden eski günlerine döndü.

Bu hasat döneminde pamukta verimin gayet güzel olduğunu belirten, Akçakale çiftçilerinden Ömer Demir Yeniurfa Gazetesine yaptığı açıklamada, Üretici olarak geçen sene fiyatlardan biraz sıkıntımız vardı. Urfa bölgesinde biraz fiyatları düşüktü, verim olarak ta geçen sene bu yıla oranla düşüktü.

Bu yıl pamuğun durumu iyi, bu yıl pamuktan yana umutluyuz. Bu yıl pamuk fiyatlarının daha da artacağı tahmin ediliyoruz. Bu nedenle çiftçiler bu yıl pamuğu satmak yerine bekletmeyi tercih edecek. Fiyatların artacağı yönünde çıkan söylentiler çiftçileri son derece memnun etmiş durumda.

Yaklaşık olarak bir ay sonra biçilmeye başlayacak olan pamuktan İnşallah bir sıkıntı çıkmaz ise bu yıl verim konusunda oldukça güzel beklentiler içersindeyiz.

Çiftçiler olarak son yılların en iyi pamuğunu alacağımızı düşünüyoruz, özellikle bu sene havaların çok sıcak geçmesi pamuğa yaradığını belirttiler.

MEHMET ER