YENİ BAŞSAVCIMIZ BELLİ OLDU

Hakimler Ve Savcılar  (HSK)  Birinci Dairesinin 2018 Yılı Kararnameleriyle, 3 Bin 19’u Adli 301’i İdari Yargıda Görevli 3 Bin 320 Hakim Ve Savcının görev yerleri değiştirildi. Atamaların yapılmasıyla birlikte Şanlıurfa’nın da yeni başsavcısı belli oldu.  Yargıtay Üyeliğine geçen Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan’ın yerine göreve getirilen İsim ise Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı görevini yürüten Tolgahan Öztoprak oldu.

Mardin Cumhuriyet Başsavcısı iken son yayımlanan HSK Kararnamesiyle Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığına atanan Tolgahan Öztoprak, bir tarih kentinden, Peygamberler diyarı Şanlıurfa’ya atanmaktan gurur duyduğunu dile getirdi. Başsavcı Öztoprak, “Şanlıurfa halkının adli  ve adliyenin fiziki sorunlarının çözümü için azimle çalışacağız.Üzerimizdeki sorumluluğun farkında olarak adli hizmetlerin hızlı, etkin, verimli ve adil bir şekilde tecelli etmesi için gayret göstereceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle Şanlıurfa halkını ve meslektaşlarımı saygı ve sevgiyle selamlıyorum” dedi.

Sivas doğumlu olan Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak, daha önce Polatlı Cumhuriyet Başsavcılığı ve Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı görevlerinde bulundu. Öztoprak, evli ve 2 çocuk babasıdır.

HASAN GÜLER