SEVİLEN BÜROKRAT HALİL ESİN GÖREVDEN ALINDI

Geçtiğimiz yıllarda Tarım Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Proje ve Kesin Hesap Daire Başkanlığı’na atanan Şanlıurfalı Halil Esin’in neden görevden alındığı bilinmiyor.

Genç, başarılı bir bürokrat olan hemşerimiz Esin şimdiye kadar birçok önemli projeye de imza atmıştı.

Özellikle Şanlıurfa’nın Arap kesimi Akçakale, Harran tarafından vatandaşların sevdiği, saydığı bir isim olan Halil Esin’in görevden alınmasına vatandaşlar üzüldüler.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba tarafından görevden alındı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığında Daire Başkanı olarak görev yapan Halil Esin bilinmeyen bir nedenden dolayı görevden Halil Esin’in niçin görevden alındığı ise henüz bilinmiyor.

Bakan Fakıbaba ise bu konuda herhangi bir açıklama gereği duymadı.

Halil Esin Kimdir? Şanlıurfalı Esin, 1968 doğumludur. İnşaat Mühendisliği konusunda eğitim almış ve daha önce sırasıyla, Köy Hizmetlerinde Köy yolları Şube Müdürlüğü, İl özel idaresi Etüt proje şube müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi ŞUSKİ’de Kanalizasyon Daire Başkanlığı yapmıştır. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Tarım ve Reformu Genel Müdürlüğünde Plan Proje Kesin Hesap Daire Başkanlığı görevine atanan Halil Esin, kariyerinde Şanlıurfa’da da başarılı bir performans grafiği çizdi.

MEHMET CANBEK