Şanlıurfa ‘es’ geçilmesi bizleri derinden üzdü

URSİAD (İstanbul’daki Şanlıurfalı İşadamları Derneği) Başkanı Ömer Faruk Bahçivan, 24 Haziran’da gerçekleşecek seçimle ilgili yaptığı açıklamada, “Siyasi partilerimizden; Türkiye’nin öneli şehirleri arasında yer alan ve yoğun bir nüfusa sahip olan Şanlıurfa’ya hak ettiği önemi vermesini beklerdik” dedi.

Bahçivan, özellikle AK Parti’nin Şanlıurfa’da rekor oranlarla milletvekili çıkardığını hatırlatarak, “Bunun karşılığında İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerimizde de Şanlıurfalı adaylara yer verilmeliydi. Şanlıurfa’nın ‘es’ geçilmesi bizleri son derece üzmüştür” diye konuştu. Ömer Faruk Bahçivan, şöyle devam etti:

“Şanlıurfa her dönem devletinin, milletinin yanında durarak ülkesine sadakatını kanıtlamış ve sağduyuyla hareket ederek sandığa öyle gitmiştir. Bu anlayış uzun yıllardan beri devam etmektedir. Kentimiz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki bir çok ile nazaran daha huzurlu, terörden uzak bir profil çizmiştir. Biz, Şanlıurfa’ya karşı siyasi partilerimizden de aynı özveride bulunmalarını isterdik. Ama ne yazık ki başta AK Parti olmak üzere diğer siyasi partilerimiz İstanbul, Ankara, İzmir gibi şehirlerde Şanlıurfa’yı temsil edecek adaylara yer vermemişlerdir. Siyasi partilerimizin bu yaklaşımı bizleri derinden üzmüştür.”

CUMHURBAŞKANIMIZA ANLATACAĞIM

URSİAD Başkanı Bahçivan, yarın Yenikapı’da STK’lara yönelik verilecek iftar programına katılacağını ve fırsat bulması halinde bu sorunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bizzat ileteceğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ahde vefa konusunda hassas olduğuna inandıklarını belirten Bahçivan, “Şanlıurfa, temsil anlamında 24 Haziran’ı kaybetmiştir; ancak önümüzdeki yıl yapılacak yerel seçimlerde ya da 24 Haziran’dan sonra kurulacak hükümette bakan, bakan yardımcılığı gibi atamalar için unutulmamalı, ‘es’ geçilmemelidir. Bu beklentimiz sadece AK Parti için değildir diğer siyasi partilerimizden de bundan sonraki seçimlerde Şanlıurfa’ya hak ettiği değeri vermelerini istiyoruz, buna hakkımız olduğuna inanıyoruz” dedi.

Ömer Faruk Bahçivan, 24 Haziran’ın Türkiye için çok önemli bir seçim olduğuna dikkat çekerek, “Rabbim, hakkımıza hayırlı sonuçları nasip etsin. Ülkemiz vites büyüterek yoluna devam etsin” diye konuştu.