O Belediye Başkanı Hakkında Suç Duyurusu

Urfa'nın Ceylanpınar ilçesinin AKP'li Belediye Başkanı Menderes Atilla'nın 2 Haziran'da partisinin seçim çalışmaları kapsamında düzenlenen halk toplantısında kadrolu belediye çalışanlarına yönelik sarf ettiği sözler hakkında HDP, CHP ve Saadet Partisi ortak suç duyurusunda bulundu.

Urfa Adliyesi'nde Cumhuriyet Savcılığına verilen dilekçede, Atilla'nın sarf ettiği "230’a yakın kişi -benim kadro verdirdiğim- başka partilerle fingirdeşiyor. Onları başka partiler benim elimden kurtaramaz. Vallahi ancak vahiy Allah’tan gelirse kurtarır. Onların sonu uçurumdur. Kadroyu veren ben onların kadrolarını aldırıp eskisi gibi işsiz yapmak yine benim namus borcumdur" sözlerine yer verilerek, bu konuşma ile "Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanunu’nun Haksız Oy temini’ne ilişkin 152’nci maddesi ile Türk Ceza Kanunu’nda düzenlenmiş olan “Tehdit” ve “Görevi Kötüye Kullanma” düzenlemeleri bakımından suç teşkil ettiğinin videoların izlenmesi halinde açıkça görüleceği belirtildi. 

Dilekçeyi savcılık kalemine teslim eden HDP PM Üyesi Hidayet Enmek, CHP PM Üyesi Erbil Aydınlık ve Saadet Partisi İl yöneticisi Hüseyin Bakırcı ile partilerin yöneticileri, Atilla'nın cezalandırılmasını istedi. 
 
Atilla'nın konuşmasının internet ortamında paylaşılan linklerini dilekçelerine ekleyen partililer, dilekçenin talep kısmında şunları ifade etti: "Yukarıda kısaca açıklanan nedenlerle; suçu işleyen şüphelinin cezalandırılması için etkin bir soruşturmanın yapılmasını ve hakkında belirtmiş olduğumuz suçlar ile re’sen tespit edeceğiniz suçların sevki ile kamu davası açılmasını talep ederiz.

CHP’li Tüm ve Biçer’den Kadınlara Ziyaret

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm ve CHP Parti Meclisi Üyesi Mehmet Ali Çelebi, CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin mitingi için geldikleri Şanlıurfa’da ziyaretlerde bulundu.

Akşam saatlerinde Şanlıurfa’ya gelen milletvekilleri, ilk olarak Güneydoğu TV, Edessa TV, Kanal Urfa ve Duru TV’nin ortak yayını “Gündem Özel” programına katıldılar.

Programdan sonra CHP Kadın Kollarını ziyaret eden milletvekilleri, Kadın Kollarından seçim çalışmaları hakkın bilgi aldılar. Ve kadının siyasetteki önemine değindiler.

Son olarak PM Üyesi Mehmet Ali Çelebi, Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer ve CHP E.Milletvekili Mahmut Yıldız, Aziz Aydınlık’ın seçim bürosuna gelerek vatandaşlarla sohbet ettiler.

Açıklamalarında Şanlıurfa’da Cumhuriyet Halk Partisinin iyi bir ivme yakaladığını ve 24 Haziran’da TBMM’ye en az 4 milletvekili göndereceklerini söylediler.