STK’LAR KUDÜS İÇİN TOPLANDI

Urfa'da faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları bugün Eğitim-Bir-Sen ev sahipliğinde bir araya gelerek Kudüs için yapmayı planladıkları kararları görüştü. Toplantıda daha önce alınan 14 karar nasıl olacağı konusunda fikir birliğinde bulundular.

Alınan kararlara göre, İsrail malları boykot edilecek ve bu boykot yediden yetmişe herkese yayılacak. İsrail'e olan anlaşmalarımızın iptal edilmesi için girişimlerde bulunacağız. Filistinlilerin yanında olduğumuzu tüm dünyaya duyuracağız. Mescid-i Aksa bizim değerimiz onun uğrunda can vermeye hazırız. Denildi.

Urfa’da faaliyet gösteren 60 Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri bir araya geldiği toplantıda, Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı İbrahim Coşkun, toplantı  hakkında bilgi  vererek  konuşmasına şöyle devam  etti  Çoşkun ,“Bugün buradaki amacımız Sivil Toplum Kuruluşları ile  beraber İsrail devletini lanetlemek, Filistin halkına desteklemek amacıyla bizde burada Urfa’da Sivil Toplum Kuruluşları olarak daha etkin nasıl  faaliyet gösterebiliriz gayreti  içerisindeyiz. Bu konuda tüm  Urfa’daki  Sivil  Toplum kuruluşları  arkadaşlarımızla toplandık, bugün burada bir istişare yaptık,  bunun sonucunda neler yapabiliriz diye  fikir birliğine vardık” dedi

Coşkun aldıkları kararları ilgili maddeleri şöyle sıraladı:

1-Kudüs çadırı kurmak. Özelikle hamarat eller çarşısında buraya gelen halka Filistin anlatmak zulümlerin  nasıl olduğunu  resim  sergisi  şeklinde izah  etmek.

2-Gazze’ye yardım kampanyası düzenleyen derneklerin logo ve hesap numaralarının yazıldığı branda asmak

3-Fotoğraf sergisi düzenleme, farklı alanlarda mobil usulü sergileme

4-Her camide Cuma Namazı sonrası Cenaze Namazı kılınması

5-Araç konvoyu oluşturmak

6-Diyarbakır Mitingine katılım sağlama

7-TV Programı ve Sosyal Medyayı aktif olarak kullanma

8- Kitap dağıtımı

9- Yürüyüş düzenlemek

10-Nevaf Tekruri 27 Mayısta Urfa'ya gelince, Kudüs çadırına davet etmek

11- Sembol Şehitlerin isimlerinin yaşatılması için Belediyelere teklif götürülmesi

12- Kudüs koşusu düzenlemek.

13-Gazze şehitleri için hatim ve dua

14-İl geneli aynı anda Faraclık (Feraciye duası) minarelerden okutulması

RAMAZAN GÜLER