CÜMBÜR CEMAAT ÇOCUK FESTİVALİ HARRAN’DA YAPILDI

Birleştirilmiş sınıf öğretmenlerinin birbirlerini desteklemeleri ve köy okullarında çocuk merkezli bir eğitim sağlanması amacıyla yapılan “Birleştirilmiş Sınıflar İçin Birleşmiş Öğretmenler” projesi kapsamında Cümbür Cemaat Çocuk Festivali düzenlendi. Köy Okulları Değişim Ağı ve Sabancı Vakfı’nın ev sahipliğinde Harran Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün katılımlarıyla gerçekleşen festivalde, öğrenci, öğretmen ve veliler gün boyu yapılan etkinliklerde eğlendi.

Festivalde çocuklar Ebru Sanatçısı Nazan Çamaş ile “Ebru Atölyesi”, Sera Çamaş ile “Ukulele Atölyesi”, Sirkhane ekibi ile atölye, Gökçen Göksel ile “Oyun Atölyesi”, Tulya Bekişoğlu ile de “Çizim Atölyesi”ne katıldı. Sirkhane Ekibi’nin bir sahne gösterisi yaptığı festivalde, müzik dinletileri yapıldı. Ardından da öğrenciler, yıl boyu çalıştıkları dans, müzik ve tiyatro performanslarını sergiledi.

Hedef köy okullarında kaliteli ve çocuk merkezli eğitim

“Tüm Bireylerin Haklardan Eşit Yararlandığı Bir Toplum” vizyonu ile çalışmalarını sürdüren Sabancı Vakfı’nın, Hibe Programları kapsamında desteklediği proje, Köy Okulları Değişim Ağı Derneği (KODA) tarafından hayata geçiriliyor. Projeyle Şanlıurfa’daki köylerde öğretmenlik yapan birleştirilmiş sınıf öğretmenlerinin birbirlerini destekledikleri ve deneyimlerini paylaştıkları bir ağ oluşturulması, köy okulları için farklı bir eğitim modeli geliştirilmesi ve köy okullarında kaliteli ve çocuk merkezli bir eğitim sağlanması amaçlandı.

Proje kapsamında, Şanlıurfa Harran bölgesinden birleştirilmiş sınıflı 5 okul seçildi. Proje başlangıcında, bu okullarda görev yapan 6 öğretmen KODA eğitim uzmanlarıyla beraber, okulları için bir ihtiyaç analizi yaparak, eylem planı geliştirdi. 2017-2018 eğitim öğretim yılı boyunca KODA uzmanları tarafından, ayda bir kez gerçekleştirilen ziyaretlerle bu eylem planlarının birebir takibi yapıldı. Harran bölgesinden 20 öğretmenin katılımıyla da ayda bir kere öğretmenlerin ihtiyacına yönelik eğitim konuşmaları gerçekleştirildi.