Kim Bu Vicdansızlar

Hava filtresi görevinden ultraviyole ışınlarından korunmaya kadar birçok alanda faydalarının bulunmasının yanı sıra şehirlere vermiş olduğu görüntü güzellikleriyle hayatımızın ayrılmaz bir parçası olan ağaçlar, vicdansız insanların adeta saldırısına uğramaya devam ediyor.

Mardin yolu üzerinde bulunan ve yetişkin olduğu belirlenen ağaçların gövdeleri kimliği belirsiz kişi veya kişilerce kesilerek zarar verildi.

Duyarlı vatandaşlar tarafından görüntülenen bu ağaçlar sosyal medya aracılığıyla paylaşılarak ağaçlara zarar verenlerin bir an önce yakalanarak gerekli cezanın verilmesi istendi.

Ağaçların Şanlıurfa için önemli bir yere sahip olduğunu belirten vatandaşlar, konu hakkında yapmış oldukları açıklamalarda şöyle konuştular; “bilindiği gibi birkaç yıl öncesine kadar Şanlıurfa da ağaçlandırma konusunda eksiklerimiz bulunmaktaydı.

Dolayısıyla ilimiz bu konuda mağduriyet yaşayan illerin adeta başında gelmekteydi. Son yıllarda özellikle belediyemizin başarılı çalışmaları arasında ağaçlandırmaya yönelik çalışmalar Şanlıurfa’mız açısından oldukça önem arz etmekte.

Bilindiği gibi, Doğanın en değerli varlıklarından birisi olan ağaçlar, dünyamıza sağladıkları oksijen ile ekosisteme katkıda bulunur ve bu sayede dünyayı çok daha rahat yaşanabilir bir hale getirir. Aslında hava kirliliğine karşı en iyi destekçilerden birisi olan ağaçlar, ne yazık ki insanoğlunun bilinçsizliği nedeniyle her geçen gün azalmakta ve etkilerini yitirmeye devam etmektedir.

Ağaçların faydalarına bakıldığı zamansa bilinen yararlarının dışında farklı birçok avantajının da olması doğanın bizlere bir armağanı olan ağaçların insanlık adına ne kadar önemli olduklarını bir kez daha göstermektedir.

Bu nedenle yol kenarında bulunan bu masum ağaçlara zarar verenlerin bir an önce bulunarak gerekli cezaların verilmesini istiyoruz” şeklinde konuştular.