ÇOCUK İŞÇİLİĞİ MASAYA YATIRILDI

TESK ve UNICEF İşbirliğinde Çocuk İşçiliğinin Önlenmesi hedefi ile pilot il olarak Şanlıurfa’da gerçekleştirilen projeye çok sayıda katılım oldu.

UNİCEF tarafından desteklenen TESK öncülüğünde 10 ilde başlatılan “Çocuk hakları ve iş ilişkileri programı” Şanlıurfa’da da Esnaf Sanatkarlar ve Odalar Birliği ve Kent Konseyinin desteğiyle gerçekleşti.

Şanlıurfa’da özel bir otelde gerçekleşen toplantıya TESK üyeleri, Şanlıurfa Esnaf Sanatkarlar ve Odalar Birliği (ŞESOB) başkanı Mehmet Şefik Bakay, Kent Konseyi Başkanı Erkan Sözen, TESK Avrupa birliği eğitim uzmanı Mehmet Güven ve STK temsilcileri katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan ŞESOB Başkanı Mehmet Şefik Bakay, esnaf odalarının yaptığı çalışmaları aktardı.

Çocuk işçiliğinin her geçen gün arttığına değinen Kent Konseyi Başkanı Erkan Sözen, bu gibi sosyal sorumluluk eğitimleri ve toplantıların çocuk işçiliğinin önlenmesi noktasında büyük önem arz etiğini ifade etti.

Son olarak katılımcılara sunum yapan ve “Çocuk hakları ve iş ilişkileri programının içeriği hakkında bilgi veren TESK Avrupa birliği eğitim uzmanı Mehmet Güven, amaçlarının çocuk işçiliğini maksimum seviyeye düşürmek olduğunu söyledi.

MEHMET ER