YANMAZ; ESNAF ZOR DURUMDA

Saadet Partisi İl Başkanı Mustafa Niyazi Yanmaz haftalık basın toplantısına esnafın sorunlarına ağırlık verdi.

İl başkanlık binasında düzenlenen basın toplantısında Saadet Partisi İl Başkanı Niyazi Yanmaz şunları söyledi: “2017 Haziran ayında kapanan şirket sayısı yüzde 28.28 oldu.

Bütün bunlara baktığımız zaman ekonomimizin çok ama çok kötüye gittiğini görmekteyiz.

Ülkemizde özellikle esnafımız çok perişan ve savunmasız durumda.

AVM’ler çok uluslu, ulusal güçlü şirketlere işyeri açma fırsatı vermektedir. Esnafımızı dışlamış durumdadırlar.

KOBİ’lere ve esnaflara, esnaf kefalet kooperatifleri aracılığıyla verilen kredi ve destekler yetersiz durumdadır. Bu yüzden özellikle esnaf tefecinin kucağına itilmiştir.

 TEFECİLİK URFA’DA ALTIN ÇAĞINI YAŞAMAKTADIR

Gördüğümüz kadarıyla polisiye tedbirler le tefecilik önlenmeye çalışılmaktadır, bu bir çabadır ama yetersizdir. Hükümetin, insanımızı ve esnafımızı özellikle tefecinin pençesinden kurtarmak için acil çözüm bulması gerekir.

Esnaf çok zor durumdadır, cirolar çok düşük, alışverişler çok hızlı şekilde düşmektedir. Siftah yapmadan kepenk kapatan esnafımız bile vardır. İktidarın başta İstanbul olmak üzere bütün şehirlerde ve Urfa’mızda adeta ahtapot ağı gibi büyümekte olan “tefecilik” belasına son vermesi gerekir.

Özellikle; sanayici,  girişimci, esnaf yatırım yaparken işini büyütürken istihdam alanı açarken dış etkenlerden kaynaklanan terör, anarşi, ulusal ve küresel ekonomik kriz ve gelişmeler bu insanları tefecinin kucağına itmektedir. İktidarın özellikle devlet bankalarını bu konuda devreye sokarak bu korumasız savunmasız olan insanları desteklemesi şarttır.

TEFECİLERİN ELİNE DÜŞMEK KADER OLMAMALIDIR

İktidarı, ekonomi yetkililerini, yerel yöneticileri buradan uyarıyorum! Urfa’da tablo gittikçe daha vahim ve karanlık bir hal almaktadır.

İnsanlarımızın uzun yılların birikimini bir anda kaybetmeleri çareyi bir gece yarısı Urfa’dan kaçmakta araması ve terki diyar etmesi ülkenin en ücra köşesine gitmesi insafa sığacak bir durum değildir.

Peygamberler şehri, Allah’a isyan edilen, Allah’ın men ettiği bir faaliyet ile anılması hepimizi ziyadesi ile üzmektedir. İnsanımız Urfa’mız ve Ülkemiz tefecilik belasından bir an evvel kurtarılmalıdır.” Diyerek sözlerini sonlandırdı.

MEHMET CANBEK