ŞANLIURFA’DA BİR İLK YAPILIYOR!

SİVAS’A GİTMEYE HAZIRLANIYORLAR

Nisan ayında Sivas’da yapılacak olan halkoyunları yarışmasına katılacak olan Şanlıurfa Sağırlar Spor Kulübü üyeleri çalışmalarına tam hız devam ediyor.

Halk oyunları provalarını Şanlıurfa Engelliler Kordinasyon Merkezi Seminer Salonunda işaret dili ile işitme engelliler resmî yeminli tercümanı Şenay Şengün Senguer tarafından işitme engellilere çeviri yapılarak verilen eğitimin müzik ve halk oyunları öğretmeni Sedat Volkan'da yarışmaya katılacak olan gençleri çalıştırıyor.

Şanlıurfa Sağırlar Spor Kulübü üyeleri, Şanlıurfa yöresel oyunlarını tanıtmak için azimle hazırlanıyor.

Şu ana kadar pasif olan Şanlıurfa Sağırlar Spor kulübü Derneği Suat Suakar’in Başkanlığında artık aktif faaliyet sosyal ve kültürel etkinliklerde adını duyurmaya başladı.

Şanlıurfa Sağırlar Spor Kulübü Derneği Başkanı Suat Suakar konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları belirtti: “ Folklar ekibimiz harıl, harıl özveriyle çalışıyor.  Nisan ayında Sivas’ta yapılacak folklor yarışmasında Şanlıurfamizi en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağız. Başta işaret dili ile işitme engelliler resmî yeminli tercümanı Şenay Şengün Senguer olmak üzere emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” Dedi.

MEHMET ER