TUTLUOĞLU, TYB'NİN ONUR KONUĞU OLDU

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Şanlıurfa Şubesinin geleneksel olarak sürdürdüğü Cuma akşamları sohbetlerinin onur konuğu çok sayıda yazdığı eserlerle adından söz ettiren Eğitimci-Yazar Ali Tutluoğluoldu.

Türkiye Yazarlar Birliği Şanlıurfa Şube Başkanı Mehmet Sarmış ve Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkanı Veysel Polat ile Başkan Yardımcısı Şahban Kılıç’ın da hazır bulunduğu ve oldukça kalabalık sayıda üyelerin de katılımıyla gerçekleşen sohbet toplantısında Eğitimci-Yazar Ali Tutluoğlu son çıkan kitabı hakkında üyelere bilgiler verdi.

Yazar Ali Tutluoğlu’nun yazdığı geçtiğimiz aylarda okuyucular ile buluşan “Gebece” isimli kitapla ilgili bilgiler veren yazar şunları söyledi: “Kitabımızın bir hikaye kitabı malumunuz. 16 hikayecikten oluşuyor. Her bir hikaye ayrı dünyalardan bahsediyor. Tabi masal tarzı hikayelerde var. Bunun yanında manevi dinamiklerimizi anlatan mesela Dede Osman Avni Hazretleri, Şazeli Ali Dede gibi önemli şahsiyetlerle ilgili hikayevari menkıbelerden bahsettik. Dedi.

Gece de Türkiye Yazarlar Birliği Şanlıurfa Şube Başkanı Mehmet Sarmış, Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkanı Veysel Polat, Birlik Başkan Yardımcısı Şahban Kılıç ve birçok üye yazar ve gazeteci hazır bulundu. Gecenin geç saatlerine kadar süren sohbetin ardından konuklara teşekkür eden Eğitimci-Yazar Ali Tutluoğlu ,Hatıra fotoğrafının çekimiyle sohbet sona erdi.

Ali TUTLUOĞLU

1976 yılında Şanlıurfa’da doğdu. İlk, Orta ve Lise öğrenimini Şanlıurfa’da tamamladı. 2000 yılında Aydın-Adnan Menderes Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunu olan Tutluoğlu, Diyarbakır’ın Hazro ve Silvan İlçelerinde askerliğini yaptı.(2002)

İlk yazı ve şiirleri Üniversite yıllarında Cemre Dergisi’nde yayınladı. Halen bazı yerel-ulusal gazete, dergi ve haber sitelerinde kültür, sanat ve eğitim içerikli yazılar yazmakla birlikte, Şanlıurfa GAP Gündemi Gazetesi’nde köşe yazıları ve makaleleri yayımlanmaktadır. Güneydoğu TV’de “Bad-ı Saba” isimli Kültür-Sanat-Edebiyat programları yaptı. Şanlıurfa Duru TV’de “Akşam Vakti” isimli Kültür-Sanat programını hazırlayıp sunmaktadır.

2003-2010 yılları arasında Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı, Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şubesi’nin Basın-Yayın işleri yürüten Tutluoğlu, Şanlıurfa’da Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni ve idareci olarak çalışmaya devam ediyor.

Ali Tutluoğlu, Türkiye Yazarlar Birliği Şanlıurfa Şubesinin Üyesi olup evli ve üç çocuk babasıdır.

Yayınlanmış eserleri:

Hoşça kal Nisan! (Deneme-2010)

Seni Düşünürken (Şiir-2012)

ŞAHBAN KILIÇ