NİKÂH KIYMA YETKİSİ MÜFTÜLERE VERİLDİ

Diyanet İşleri Başkanlığı, müftülerin nikah kıyma yetkisi, görev ve sorumluklarını içeren genelge yayınladı.

Müftülerin nikah kıyması ile ilgili genelge yayınlandı.

Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık, genelgenin ellerine ulaştığını belirterek, evlenecek olanlar artık müftülüklerimize müracaat ederek nikah kıyabilirler. Dedi.

Müftü Açık, Müftülerimizin yetki alanı, evlendirme memuru olarak müftülerin görev, yetki ve sorumlulukları, evlenme engelleri nelerdir bununla ilgili şartlar, evlenmeye müracaat ve belgelerin incelenmesi hususundaki şartlar, müftünün evliliği erteleyebileceği veya reddedebileceği haller, hangi şartlarda biz nikah kıyamayız, tören yeri ve törenin şekli hususundaki şartlar, daha sonra imza ve mühür örnekleri, bu hususta gerekli yerlere mühür isteği yapıldı ve mühürlerimiz geldi. Nüfus Müdürlüğü ile entegre bir şekilde çalışmaları gerektiğini, bu konunun da hafta içinde çözüleceğini belirterek, “Şu anda cübbemiz de geldi ve bu cübbemiz ile nikâhı kıymamız gerekiyor. Kullanılacak defter ve belgeler nerelere kayıt yapılacağı ile ilgili, bir de nüfus müdürlüğü ile entegrasyon şeklinde kişilerin bilgilerinin bize gelmesi gerekiyor. O da bu hafta içerisinde tamamlanarak Allah’ın izni ile artık Urfa’mızda da il ve ilçe müftüleri olarak nikâh kıymaya başlayacağız” sözlerine yer verdi.

Başvuruların müftülüklere yapılacağını ve nikahların da müftülüklerde kıyılacağını dile getiren Müftü Açık, “Vatandaşlarımız il ve ilçe müftülüklerimize başvurabilecekler, ben evlenmek istiyorum, nikah kıymak istiyorum şeklinde. Bizde onlardan gereken belgeleri isteyeceğiz ve ondan sonra onlara gün vererek nikâhlarınızı kıyabiliriz şeklinde geri dönüşüm olacaktır. Dedi.

MEHMET ER