KAYA: URFA BİR TARIM MEMLEKETİDİR

Kaya, "Urfa bir tarım memleketidir. Bu nedenle de enerji ihtiyacımız oluşmaktadır. Bu konuda da tabiî ki taleplerimiz her zaman sizler gibi Başkanlarımıza milletlerimize bilgilendirmekteyiz.” Dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi: “Sayın Başkanım bugünkü burada bulunan arkadaşlarımız ilçelerden gelen yönetim başkanlarımız ve Şanlıurfa merkezinden gelen kademedeki arkadaşlarımızdır. Ben bir sefer daha arkadaşlarımın huzurunda sizlere hoş geldiniz diyorum.

2019’a doğru giderken AK Parti yerel yönetimleri olarak seçim startımızı Erzurum’da vermiştik. Doğu Anadolu Bölge toplantısı ile şimdi ikincisini yapıyoruz. Buradaki toplantımızın gayesi belediyelerimiz faaliyetleriniz, performanslarını ve birikimlerini gözden geçirmek ve dolayısı ile 2019’a giderken son rüküşleri yapmakla ilgili bir çalışmamızdır.

Biz 2019 giderken aynı zamanda yeni bir hükümet sistemi ile birlikte gitmek Türkiye Cumhuriyet tarihimizin üçüncü büyük reformunu gerçekleştiriyor. En büyük reformlarımızdan birisi Cumhuriyetti ikinci büyük reform ise çok partili hayata geçişti şimdi ise hükümet sistemini değiştiriyoruz. Hatırlarsanız 16 Nisan öncesinde muhalefet bize ısrarla dünyada daha güçlü hükümetler var böyle bize bu eleştiriyi yapmışlardı. Biz Hollanda, Almayan gibi ülkelerin yıllarda hükümet kuramaması gördük ve bizde de bunun olmaması için yeni hükümet sistemi ile 5 yılda bir değiştirme ile 90 yıl da 65 küsur kez hükümet kurma yerine 5 yılda hükümet kuracak bir düzenleme getiriyoruz. Dolayısı ile inanıyorum ki gerek Ak Parti bünyesinde gerekse MHP ile gidilen süreçte uyum yasaları ile ilgili çalışmalarımız sürmektedir. Parti bünyesinde 5 komisyonumuz var konuşan bunlar yürütme ile ilgili kamu personelleri üst düzey personellerle ilgili komisyonumuz yerel yönetimlerle ilgili seçim ve mevzuatı ile ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi ile ilgili üst düzey komisyonlarımız var. Bu komisyonlarımız 2019 yılında gerçekleşecek olan hükümet ile ilgili başbakanla ilgili çalışmalar yapıldı.

Ben inanıyorum ki bu ülkede gençler özellikle Türkiye’nin en genç nüfusu olan Şanlıurfa’da gençlerimize güvenmemiz, gençlerimize inanmamız ve onlarla birlikte yürümemizin olumlu sonuçlarını alacağımızı düşünüyorum. Siyasette teşhis önemli ama dinamizmin çok daha önemli olduğunu düşünüyorum.

Ben bugün burada yapılacak olan bölge toplantılarımızın belediyelerimize, milletimize güzel şeyler getirmesini temenni ediyorum. Burada Urfa il teşkilatımızda bütün belediye başkanlarımıza bütün partililerimize, milletvekillerimize teşekkür ediyorum.

Tarım bakanını size verdik bence mutlaka tarım alanında Urfa’ya pozitif bir ayrımcılık yapılıyordur. Bende bu alanda Fakıbaba’nın Urfa tarımı ile ilgili olan kalkınmasındaki önemli motivasyonunu daha da arttıracağına inanıyorum. Mültecilerle ilgili üzülerek ifade edeyim, yine hatırlarsanız 16 Nisan öncesinde ana muhalefet ırkçılık yapmıştı. Türkiye’de yapılmaması gereken bir şeyi yaptı. Bu ülke farklılıkları bir arada tutan barışı teşvik eden bir ülkedir. Yani Suriyeli kardeşlerimizin yaşadığını bizde yaşayabiliriz. Bizim medeniyetimiz her insana sahip çıkması gerektiğini ifade eden komşuluk haklarında inanılmaz derece saygı duyan “Komşusu açken tok yatan bizden değildir” diyen bir peygamberin ümmetiyiz. Hükümetimiz belediyelerle ilgili mali yardımlarını sürekli ve arttırarak yapmaktadır. 2002’de 4.7 milyar olan yerel yönetimlere yardım, bugün ise 73 milyarlara gelmişler. Ve hala arttırmaya da devam ediyoruz. Yine AK Parti ve diğer belediyeler arasında bir ayrım derseniz, bu ayrımı hiç yapmadık ve yapılmasını da doğru bulmuyoruz. Yani adaletin gereği neyse Türkiye’de kanunun tanınmış neyse biz hep onu yaptık." Diyerek sözlerini sonlandırdı.

MEHMET ER