GAZETECİLER DERECEYE KOŞTULAR

Dünyanın en zor mesleklerinden birini icra eden gazeteciler stres atmak için birbirleriyle bu defa koşu pistinde yarıştılar.

Şanlıurfa Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü ve Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneğinin organize ettiği yarışta Yeniurfa Gazetesi 6. Olarak yarışı tamamladı.

En Hızlı Muhabir Koşusu'nda basın mensupları, ellerine mikrofon ve gazetelerini alarak koştular.

Kentteki yerel medya kuruluşlarında görev yapan 40 gazeteci, bayrak yerine ellerine mikrofon ve gazetelerini alarak stadın koşu pistinde ter döktü.

Her bir gazeteciden 100 metre koşması istenilen yarışmada, ekibiyle 400 metre mesafeyi en önde tamamlayan takım şampiyon oldu.

Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hakan Keşküş, gazetecilerin yarışmaya gösterdiği ilginin mutlu ettiğini ve keyifli dakikalar geçirdiklerini söyledi.

Yarışmaya katılan muhabirleri tebrik eden İl Müdürü Keşküş; “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla en hızlı muhabir koşusunu düzenledik. Gerçekten çok keyifli dakikalar geçirdik güldük eğlendik. Bu kadar yoğun bir katılımı açıkçası beklemiyordum. Arkadaşlarımızın bu yoğun ilgisi gerçekten bizi mutlu etti. Bende müsabakaya katılan basın emekçilerimizi tebrik ediyorum meslek hayatlarında başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Dernek Başkanı Tahir Gülebak da amaçlarının sahada haber peşinde koşan gazetecilerin bugün kendileriyle ilgili haber yapmalarını istediklerini dile getirdi.

Gazeteciler arasında güzel bir kaynaşma olduğunu belirten Gülebak, gelecek yıl daha kapsamlı bir koşu düzenlemeyi planladıklarını söyledi.

MEHMET ER