TAŞERON FİRMA SAHİPLERİNDEN HİSARCIKLIOĞLU’NA SİTEM

Son zamanlarda gündeme gelen taşeron işçilerin kadroya alınması ile ilgili muamma gündemi meşgul ederken; bu kez taşeron firmaların ne olacağı sorusu gündeme geldi. Şanlıurfa 560 dan fazla firma yaklaşık 6 bin kişi çalışmakta, Türkiye genelinde ise taşeron firma sayısı 17 bini buluyor. Bu taşeron firmalarda yaklaşık 120 bin kişi çalışmakta.

Bu konu ile ilgili Şanlıurfa Ticaret Sanayi Odası Başkanı İsmail Demirkol ve Ankara Ticaret odası açıklama yaparak bu firmalara Hükümet tarafında güvence verilmesini istedi.

Bu Firmaların üye olduğu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hısarcıklıoğlu’nun açıklama yapmaması; Taşeron firmalar tarafından üzücü olarak karşılandı.

Konu ile ilgili olarak Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı vekili ve TOBB Genel Kurul Delegesi İşadamı Kemal Süt yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Taşeron işçilerle ilgili olarak Hükümet bir çalışmanın içinde bu çalışmanın ne olduğunu bizler bilmiyoruz.

Bizim açımızdan Taşeron firma sahipleri olarak bizim yaptığımız sözleşmelerimiz, ihale sonucunda aldığımız araç, gereç ekipmanlar, bunlar sözleşmeler için yatırdığımız teminatlarımız var.

Firma sahipleri cephesinde baktığımızda böyle sorunlarımız var. Bu sorunlarında; Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Bakanlarımız tarafından görülmesini istiyoruz.

Biz firma sahiplerinin hakkı, başta Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası olmak üzere, birçok Ticaret odası savundu; maalesef tüm bir sahiplerinin bağlı olduğu TOBB bizi savunmadı, yalnız bıraktı. TOBB Başkanı Rırat Hisarcıklıoğlu bizim haklarımızı neden görmemezlikten geldi, bunu anlamış değiliz.

TÜRKİYE GENELİNDE MÜŞKÜL DURUMDA OLAN 17 BİN ŞİRKET VAR

Hepimiz TOBB üyesiyiz, böylesine büyük bir birlik neden bu kadar üyesini görmemezlikten gelir, bunu anlamak isteriz. TOBB Başkanı demek ki çekindiği bir şeyler var. Bizler TOBB kongre delegeleri olarak ilk seçimde gerekeni yaparız. Buda kendisine bizim uyarımız olsun.” diye konuştu

Ayrıca Süt; Başta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın; Başbakan Yıldırım’ın, Başbakan yardımcısı Mehmet Şimşek’in; Başbakan yardımcısı Bekir Bozdağ’ın, Maliye Bakanı Naci Akbal’ın, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın bu firmaların kapanması halinde 250 bin kişinin işsiz kalacağının bilmelerini gerektiğini belirtti.

MEHMET CANBEK