Yardıma muhtaç 6 bin Suriyeliye giyim yardımı yapıldı

Paşabağı Mahallesinde bulunan Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları İnsani Yardım Platformunda düzenlenen giyim yardım teslim törenine Eyyübiye Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Mehmet Hamcan ve İnsani Yardım Platformu yetkilisi Veysel Toprak hazır bulundular.

Yardım tesli töreninde açıklamalarda bulunan Müdür Hamcan şunları söyledi: “Eyyübiye Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları İnsani Yardım Platformunu tarafından bizden giyim yardımı talep edildi. Biz zaten kendi vatandaşlarımıza her yıl giyim yardımı yapmaktayız. Şu anda ilçemizde eğitim faaliyetini sürdüren 138 Okulumuzda giyim yardımı yaptık. Çocuklarımıza giyimlerini okulda sınıfta giydirmeyi hedefledik. Bu çalışmamızın yüzde ellisini tamamlanmış durumdayız. Aynı şekilde Suriyeliler ile alakalı da bizden talepler var. Sahada çalışan sivil toplum kuruluşları ile dayanışma içerisinde olmak durumunda kaldık. Bu konuda İnsani Yardım Platformu yetkilileri vakfımız dan giyim yardım talebinde bulundular. Bizde bir mağazadan 6 bin kişilik Suriyelilere dağıtılmak üzere giyim talep ettik. Bugün itibariyle bu giyim yardımımız gelmiş bulunmakta 6 bin kişilik bu giyim yardımını İnsani Yardım Platformu yetkililerine bugün teslim ediyoruz. Kendileri de yardıma muhtaç olan kişilere bu giyim yardımlarını verecekler. Bu konuda emeklerinden dolayı başta Eyyübiye Kaymakamımız Sayın Adem Kaya beyefendiye ve LC Waikiki Mağazacılık Genel Müdürlüğü'ne ve çalışanlarına huzurunuzda teşekkür ediyorum.” Dedi.

İnsani Yardım Platformu adına açıklamalarda bulunan platform yetkilisi Veysel Toprak’da,

“Bugün Eyyübiye kaymakamlığımızın desteğiyle 6 bin çocuğumuza giyim yardım teslim törenindeyiz. Şanlıurfa sivil toplum insani Yardım Platformu olarak açmış olduğumuz mağazamızda şu ana kadar muhacir ailelerimizin en mağdurundan 300 bin kişiye yakın yardım yaptık ve bu yardımlarımız 12 ay içerisinde Haftanın 6 günü mağazamız açık olmak suretiyle giyim yardımlarımız devam ediyor. Her mahallede bir temsilci arkadaşımız var. Bunları mağazamıza davet edip onları burada güzelce giydirip gönderiyoruz. Kışa girmemiz hesabı ile elimizde giyim kalmadı ve talebimizi hayır sahiplerine, Hayır kurumlarımıza ve son olarak Eyyübiye Sosyal Yardımlaşma Müdürlüğü'ne ilettik. Sağ olsunlar kendileri de bu işe vesile oldular muhacir insanlarımızı İnşallah bu giyimlerle sevindireceğiz.” Diyerek sözlerini sonlandırdı.

RAMAZAN GÜLER