SIR; TAŞERON YASASININ TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Hür Belediye-iş sendikası Genel Başkanı Sinan SIR, Taşeron yasasıyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulundu.

Genel Başkan Sır Yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi: “Bütün kamuoyunun yıllardır takip ettiği ve merakla beklediği taşeron yasası hafta içinde sayın Cumhurbaşkanımız tarafından yapılan açıklamada bütün taşeron çalışanların kendi çalıştıkları birimlerinde kadroya alınacak 4/c liler 4 /b ye alınacak 5 ay 29 gün çalışanlar da 9 ay 29 gün olarak çalışacaklar.  Ben Hür Belediye-İş Sendikası Genel Başkanı olarak 2014 yılında kurulduğumuz günden beri bu taşeron konusu hiç gündemimizden düşmedi ben buna kangren yani iyileşmeyen yara diyordum.

GÜNÜMÜZ ŞARTLARINDA 1400 TL MAAŞLA GEÇİNMEK GERÇEKTEN ÇOK ZOR

Allah bu kardeşlerime yardım etsin ve çalışan taşeron kardeşlerimiz in birçoğu geçimini sağlamak için ek iş yapmak zorunda kalıyor. Taşeron hükümet ten fazla bir şey istemiyor bir güvenceli iş iki özlük ve sosyal haklar ve buda çalıştığının karşılığı kısacası insanca yaşamak için alın terinin karşılığını istiyor. Biz 2014 yılından beri bunun mücadelesi ni veriyorduk, vermeye devam edeceğiz. Biz sendika olarak belediye şirketi değil, süreli sözleşme değil, performansa dayalı değil, ayırımsız kadro istiyoruz. İşçi olarak çalışan işçi kadrosu, memur olarak çalışan ada memur kadrosunun verilmesini istiyoruz.

(AYIRIMSIZ KADRO)

Sayın Cumhurbaşkanımız tarafında açıklanan bu durum beni gerçekten ümitlendirdi iyi güzel bir adım ama kesin konuşmak için erken çünkü bu kanun önümüzdeki günlerde meclis genel kurulunda tekrar görüşülüp karara bağlanacak bizde bunun takipçisi olacağız. Bizim temennimiz bu kardeşlerimizin bir an önce kadrolu çalışma hayatına kavuşmak. CUMHURBAŞKANIMIZA GÜVENİYORUM

Bu söz Cumhurbaşkanımızın ağzında çıktıysa inşallah sonu iyi olacak. Tekrardan bütün taşeron olarak çalışan emekçi kardeşlerimize hayırlı uğurlu olsun inşallah önümüzdeki günlerde TBMM de olumlu bir şekilde karar bağlanır bizde çalışanlarda mutlu oluruz.” Diyerek sözlerini sonlandırdı.

MEHMET ER