BİR LİSAN BİR İNSAN DİYEREK İŞARET DİLİ ÖĞRENİYORLAR

Yaptığı etkinlik ve faaliyetlerle adını kısa sürede duyuran Eyyubiye İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü farklı kurslar açarak, halkın talebine cevap veriyor.

İşitme Engelliler Resmi Yeminli Tercümanı ve Türk İşaret Dili Uzmanı Şenay Şengün Senguer tarafından verilen kursa üniversite öğrencileri, Öğretmenler, doktorlar ve öğrenciler yoğun ilgi gösteriyor.

Kısa süre önce açılan Sertifikalı İşaret Dili kursuna gençlerin yanında Şanlıurfa’da birçok kurumda görev yapan memurlarda yoğun katılım sağlıyorlar.

Hafta içi akşam 17:00’dan sonra başlayan ve devam eden kurs sonunda katılımcılara Milli Eğitim onaylı Sertifika veriliyor.

İşaret Dili Kursu’ ne genellikle bayanların ilgi gösterdiği dikkat çekiyor.

Eyyübiye Halk Eğitim Merkezi ve ASO Müdürü Necati Taş gazetemize yaptığı açıklamada; Eyyübiye Halk Eğitimimiz, Büyükşehir statüsünü geçmesi sebebiyle merkez ilçelerimiz de halk eğitimimizin kurulması ile birlikte, Eyyübiye ilçemizde de halk eğitim merkezimiz 1 Ocak 2017 tarihin de hizmet vermeye başlamıştır. Hizmet binamız da ki ana hedefimiz Halk için eğitim, eğitim için Eyyübiye halk eğitim, parolasıyla çıktığımız bu yolculukta kurslarımız var bu kurslarımız da 180 tane usta öğreticimiz şuan fiilen görev yapmaktadır. Amacımız çırayı daha da yükseltmek, halkımızın mutlaka halk eğitim de bir kurslara katılımını sağlamak. Eyyübiye halk eğitim merkezi olarak Eyyübiye ’de genç nüfusun hâkim olduğu bir ilçemiz de gençlerimizin mutlaka bir kursa katılımlarını sağlamaktır. Şuan da gençlerimize yönelik olarak üniversite hazırlık kurslarımız devam etmektedir bunun yanında sosyal, kültürel ve mesleki kurslarımız devam etmektedir, mutlaka gençlerimizin de kurslara katılımlarını sağlamaya davet ediyorum. Dedi.

İşitme Engelliler Resmi Yeminli Tercümanı ve Türk İşaret Dili Uzmanı Şenay Şengün Senguer ise, “Halkımızın ve özellikle Gençlerimizin talepleri doğrultusunda çalışmalarımızı programlıyoruz. İşaret Dili Kursu‘da bunlardan biri. Bu kursla engelli kardeşlerimizin duygu ve düşüncelerine aracı olmak isteyen gençlerimize fırsat sağlıyoruz.” Dedi.

MEHMET ER