GÜLBABA: TAŞARON SORUNU BİR ÜLKE SORUNUDUR

Gülbaba, özel bir otelde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Yeni hazırlanan taşeron yasasında yasada 3 tane vazgeçilmemiz bulunuyor. Gerçek kadro, gerçek sendika, gerçek sözleşme. Artık zihinlerimiz bu haksızlığı kaldırmıyor. Diyen Gülbaba açıklamasında şu görüşlere yer verdi: "Teşaron sorunu artık bir memleket meselesidir. Taşaron sorunu artık bir ülke sorunudur. Basite indirgenmemeli. Hafife alınmamalı. Maliye bürokrasisine terk edilmemelidir. Bu sorunun çözümü Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndedir.

ÇOK YAKINDA MECLİSİNDE HAZIRLAYACAĞI TASARI ŞEKLİNDE SONLANDIRILMALIDIR.

Taşeron konusu yeni Türkiye’nin, büyük Türkiye’nin, güçlü Türkiye'nin ayıbıdır. Taşeron hukuksuzluktur. Çok açık söylüyorum taşeron konusu kamuda hizmet alımı dedikleri şey hukuksuzluğun ta kendisidir.

TÜRKİYE, BU HUKUKSUZLUKTAN ACİLEN KURTARILMALIDIR.

Kamunun işini yapan, devletin işini yapan insanların kamuda devlete istihdamları, artık kaçınılmaz bir şekilde yasalaşmalıdır. Amalı, ancaklı, fakatlı, hesap makinalı algıların, yalanların artık son bulacağı günün hemen öncesinde olduğumuzu düşünüyorum. Hükümetin taşeron konusunu mutlak anlamda yeni yıl gelmeden çözülmesi gerektiğine dair bir noktada olduğunu biliyoruz.

BU KADAR ÇOK İSTİSMAR EDİLEN BAŞKA BİR KONU OLMAMIŞTIR.

Akademisyenden, Siyasetçisine, sermaye mensuplarına ve hatta sendikalara varan geniş bir yapıda taşeron konusu hep yanlış değerlendirildi, yanlış anlaşıldı. Öz Büro İş Sendikasının 40 bin tane çalışanı var biz onları hiç taşeron çalışanı olarak görmedik. Bu asla kabul ettiğimiz bir durum değil fiili bir durum ve süratle ortadan kaldırılması gereken bir durumdur. Ben bu arkadaşlarımız ve Türkiye’de ki bütün çalışan arkadaşlarımız adına şunu rahatlıkla söylemek istiyorum, Artık onuzlarımız bu yükü, zihinlerimiz bu haksızlığı, bütçelerimiz bu adaletsizliği, bu baskıyı asla kaldırmıyor, taşıyamıyoruz. Artık bu karanlık dönemin mutlak anlamda gömülmesi gerektiğini ifade ediyorum. "dedi.

MEHMET ER