HARRAN TIP KARDİYOLOJİ TÜRKİYE’NİN SAYILI MERKEZLERİNDEN BİRİ!

Harran Tıp Kardiyoloji Anabilim Dalı 2004 yılında başladığı koroner yoğun bakım ve girişimsel kardiyoloji hizmetlerine yeni uygulamalar ile devam etmekte.

Harran Üniversitesi Tip Fakültesi, Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Recep DEMİRBAĞ, Sağlanan imkanlar ve sunulan hizmetler neticesinde; Kardiyoloji Kliniğimiz gerek akademik ve gerekse sağlık hizmeti alanında Türkiye’nin sayılı kardiyoloji merkezleri arasında yer almıştır. Dedi.

Prof. Dr. Recep DEMİRBAĞ konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi: “Kardiyoloji Kliniği olarak Harran Üniversitesi Osmanbey Yerleşkesinde istenen kalite standartlarında; acil, poliklinik, koroner yoğun bakım ve yataklı kardiyoloji servisi ile hizmetini sürdürmektedir. 2016 yılında alınan en üst düzey görüntüleme cihazları ve uygulamaya koyduğu güncel tedavi yaklaşımları ile hizmet alanını genişletmiştir. Güncel tedavilerin başında; doğuştan gelen kalp defektlerinin kapatılması, kataterle kapak tedavisi, ileri düzey ve tam tıkalı kalp damarlarının açılması, çarpıntı ile gelen hastalarda kalp içi yakma işlemleri gelmektedir. Kardiyoloji alt branşlarında güçlenen hekim kadrosuyla bu işlemler giderek artan oranda yapılmaktadır. Bu işlemlere ilaveten; son dönem kalp yetersizlikli hastalarda kalp nakli işlemleri için, ilgili merkezlerle iletişim kurularak hastalarımızın mağduriyetleri giderilmektedir. Ayrıca pil hastalarının ölçüm ve takiplerinin yapıldığı pil poliklinik hizmetleri ve bayılma şikâyeti ile gelen hastalar için Güneydoğu bölgemizde yapılmayan Eğik Masa Testi uygulamalar ile sağlık alanındaki önemli boşluğu doldurmaktadır.

Türk kardiyoloji Derneği Yeterlilik Kurulu tarafından uzmanlık eğitimi açısından başarı belgesiyle ödüllendirilmesi, Sağlık Bakanlığı Tıpta Uzmanlık Kurulu tarafından Temmuz 2017 tarihinde yapılan eğitim hizmetlerinin değerlendirmesinde tam not alması, kliniğimiz ve fakültemiz adına memnuniyet vericidir. Akademik olarak mevcut öğretim üyelerimizin yapmış olduğu bilimsel çalışmalar sonrası Üniversiteler Arası Kurulu tarafından yapılan 2017 yılı doçentlik sınavlarında başarılı olması, eğitim ve sağlık hizmetleri kadromuzu güçlendirmiştir.

Sağlanan imkanlar ve sunulan hizmetler neticesinde; Kardiyoloji Kliniğimiz gerek akademik ve gerekse sağlık hizmeti alanında Türkiye’nin sayılı kardiyoloji merkezleri arasında yer almıştır.

Kardiyoloji alanındaki çalışmalarımız büyük özveri ve gayretle daha ileri düzeylere taşınacaktır. Kliniğimiz adına başta Üniversite Rektörümüz ve Tıp Fakültesi Dekanımız olmak üzere, destekte bulunan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” Dedi.

ŞAHBAN KILIÇ