“Fakıbaba birçok sorunun üstesinden gelecek”

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın çok güzel hizmetlere imza atacağını belirten Karataş, Cumhurbaşkanımızın bir sözü vardır, kral olmaya değil hizmetkâr olmaya geliyoruz diyor ya Fakıbaba tam bu cümleye uygun olan bir insan, Fakıbaba bu halkın bu memleketin hatta Türkiye’nin hizmetkârı olmaya gelen bir insan, Olduğunu belirtti.

Yeniurfa Gazetesi muhabirine açıklamalarda bulunan Şanlıurfalı Akademisyen Siyaset Bilimci Kenan Karataş şunları söyledi: “Fakıbaba’nın bakan olmasının açıklanmasından hemen sonra bir program yaptık televizyonda bir canlı yayına girdik ve Fakıbaba’nın bakan olmasını değerlendirdik.

Halkın tüm kesiminde bir bayram havası yaşandığını söyledim. Ve ilk defa be şunu gördüm Ak Partide özellikle Urfa için konuşuyorum, Türkiye için söylemeyeceğim, Urfa’da ilk defa bir insan halk tarafında hak ettiği makama gelmiştir. Kesinlikle bu memlekette Urfa’mıza bakan olması gereken bir vardı ise oda Fakıbaba’ydı, Fakıbaba’nın oraya gelmesi ben şahsım olarak memnuniyetle mutlulukla karşıladım diyebilirim.

FAKIBABA’YI FARKLI KILAN NEDİR?

Halkımız, seçmenimiz hatta Türkiye’de bunu yakından görecektir. Fakıbaba’nın şimdi bahsedeceğim özelliğini kavrayacaklardır. Fakıbaba gerek belediye başkanlığı zamanında gerek Milletvekilliği zamanında ve ilk başta başhekimlik il başlayan haklının ve hakkın yanında olan bir insan. Amacı vurgun, talan, peşkeş olan bir insan değil. Cumhurbaşkanımızın bir sözü vardır, kral olmaya değil hizmetkâr olmaya geliyoruz diyor ya Fakıbaba tam bu cümleye uygun olan bir insan, Fakıbaba bu halkın bu memleketin hatta Türkiye’nin hizmetkârı olmaya gelen bir insan. Ben öyle görüyorum. Şimdi şuna dikkat edin Fakıbaba’yla ilgili herhangi bir yolsuzluğa herhangi bir talan veya arazi ile ilgili olsun kurumlarla ilgili olsun ihalelerle ilgili olsun herhangi bir illegal yolla saptığını görmedik. Bu tür yollara sapmak isteyen hatta belli tehditlerle baskılarla Fakıbaba’ya illegal yolları teşvik eden insanlara karşıda Fakıbaba’nın dik durduğunu gördük. Onu ayrı kılan en büyük özelliği budur. Yani dik duruşu ağasına, beyine kısacası kralına da boyun eğmeyen bir yapıya sahiptir.

KENDİ HAYATINI, KENDİ CANINI HALKI İÇİN FEDA EDEN BİR KAPASİTEDE BİR İNSANDIR

Fakıbaba’ nın gelmesi ile Urfa’da gerek kurumlar anlamında gerekse de Ak Parti teşkilatı anlamında bazı düzenlemeler olacağına inanıyorum.

Fakıbaba’nın elinde sihirli bir değnek yok. Tarım ve hayvancılık bakanlığına getirildi. Tarım Türkiye’nin en büyük kangren sorunudur. Bu gün baktığınız zaman çiftçi üretemez durumdadır. Et fiyatlarına bakıyorsunuz işte köyde kendi el emeği ile eli nasırlı amcalarımızın, teyzelerimizin üretmeye çalıştığı ürünlerin maliyetini karşılayamayacak durumda olduğundan büyük kentlere göç etiğini görüyoruz. Yani kısacası şunu söyleyeyim çiftçi tamamen bitkisel hayata girmiş durumdadır. Çiftçi can çekişiyor, çiftçi artık herhangi bir kazancın peşinde değildir. Tefeciye olan borcunu çıkarma derdindedir. Bankaya olan borcunu çıkarma derdindedir. Bitkisel hayata girmiş bir çiftçi Fakıbaba’nın gelip bir anda onu bitkisel hayattan çıkarabilecek gücü olduğunu düşünmek yani Fakıbaba’nın elinde sihirli değneği yoktur. Ben Fakıbaba’nın elinden geldiği kadar en hızlı şekilde bu sorunları çözebileceğine inanıyorum ama sabırlıyım 6 ayda işte 1 yılda çözülecek sorunlar değildir. Fakıbaba görevde kaldığı sürece birçok sorunun üstesinden geleceğini düşünüyorum bunlar arasında da en büyük sorun Urfa için söylüyorum her ne kadar Fakıbaba, Türkiye’ye bakan olmuş olsa da biz kendi memleketimizle ilgili kangren sorunu haline gelen Dedaş la ilgili bir çözüme gideceğini düşünüyorum.” Diyerek sözlerini sonlandırdı.

MEHMET ER