Et Fiyatları el yakıyor!

Konuya ilişkin açıklama yapan Şanlıurfa Kasaplar Odası Başkanı Abbas Tumbul, yerli malın ihtiyacı karşılamadığı için fiyatların yükseldiğini söyledi.

Ramazan ayının başlamasından itibaren tırmanışa geçen kırmızı et fiyatlarında yükseliş hala devam ediyor.

KIRMIZI ET 40-45 LİRAYA ÇIKTI

Ramazan ayında sıkça tüketilen gıda ürünlerinin başında gelen kırmızı ette yüksek fiyat tarifesi nedeniyle vatandaşlar Ramazan ayında kırmızı eti daha az tüketeceği anlamına geliyor.

Konuya ilişkin açıklama yapan Şanlıurfa Kasaplar Odası Başkanı Abbas Tumbul, Canlı hayvanın kilogram fiyatı son zamanlarda yükselmesiyle beraber fiyatların yükselişe geçtiğini söyledi.

Şanlıurfa’da et fiyatların komşu illere oranla daha düşük olduğunu söyleyen Tumbul, şöyle konuştu: “Şanlıurfa’da et fiyatlarındaki yükselişin en büyük sebebinin başında canlı hayvan bulunmaması geliyor.

Geçmişte Doğu ve Güneydoğu hayvancılığın merkezi idi, bugün hayvan pazarına gittim canlı hayvanın kilosu 17.5 TL aldığın zaman esnaf olarak bu eti kaç liraya satacaksın. 39 TL ye bu et bize mal olmuş oluyor.

Şanlıurfa’da esnafı gezin esnafın neredeyse tamamı zarar ediyorlar. Canlı hayvan gelmedi mi ister istemez et fiyatları pahalı olacak.

Bu sorun Türkiye genelinde var. Yine Şanlıurfa’da et fiyatları komşu illere oranla daha düşük durumda. Türkiye’de en ucuz et yine Şanlıurfa’dadır. Oda olarak esnaf olarak yine biz elimizden geleni yapıyoruz ama bir kez daha söylemek istiyorum, Canlı hayvan olmadı mı et fiyatları bu şekilde devam eder.” Diyerek sözlerini sonlandırdı.

MEHMET ER