Bu Manzaraya dur diyen yok mu?

Şanlıurfa’da her Ramazan ayında görmeye alıştığımız manzaraların başında gelen Hasan Paşa Cami avlusunda çocuklar ve gençlerin görüntüleri bu yılda daha Ramazan ayı başlamadan önce çocuklar yüzme sezonunu açtılar.

CAMİYE GELEN CAMAAT GÜRÜLTÜDEN ŞİKÂYETÇİ

Kalabalık gruplar şeklinde gelen çocuklar yüksek ses çıkarması nedeniyle camiye ibadet için gelen vatandaşlarında tepkisine neden oluyorlar. Camiye Kuran-ı Kerim okumak veya namaz kılmak için gelen vatandaşlar bu kadar yüksek ses arasında rahat bir şekilde ibadetlerini yapamadıklarından dert yanıyorlar.

YÜZME HAVUZU VAR AMA KANAL DAHA EĞLENCELİ

Şanlıurfa’da Büyükşehir Belediyesince kentin birçok noktasına yapılan yüzme havuzlarına karşın yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri olan Balıklıgöl yerleşkesinde yaşları 6 ile 12 arasında değişen çocukların serinlemek için Hasan Paşa cami avlusundaki kanala girerek serinlemeleri çevrede bulunan esnafın ve yoldan geçen vatandaşların tepkisini çekiyor.

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte sıcakların Şanlıurfa’da hissedilmesiyle birlikte serinlemek isteyen çocuklar ve gençler Balıklıgöl’de bulunan Hasan Paşa cami avlusundaki kanala girerek serinleme yoluna gidiyor.

TEK ÇARE KANALIN ÜSTÜ CAMLA KAPATILSIN

Vatandaşlar ise bunun önüne geçmenin tek yolu olduğunu, Buraya bekçi bile koydular başa çıkamadılar. Bununla başa çıkabilmenin tek yolu var. Hasan Paşa Camisinin avlusunda geçen kanalın üstünün camla kapatılması sonucunda bu kötü manzaranın önüne geçilebileceğini söylediler.

MEHMET ER