Hayrat Vakfı’ndan Suriye’ye 2 tır yardım

Urfa, Halep’teki sessiz kalmıyor. Yaklaşık 6 yıldan beri yardım çalışmalarını sürdüren sivil toplum kuruluşları, dün de 2 tırlık insani yardım malzemesini sınır ötesindeki Halep kentine gönderdi. Yaşanan insanlık dramına sessiz kalmadıklarını ifade eden Hayrat İnsani Yardım Derneği Şanlıurfa ve Bölge Koordinatörü Abdullah Toprak,“Suriye savaşının başladığı ilk günden beri gerek Hayrat Vakfı olarak gerekse Hayrat İnsani Yardım Derneği olarak Suriye’deki mazlumlara umut olmak için yardımlarımız devam ediyor.”dedi.

TÜRKİYE’DEN BİN 152 TIR GÖNDERİLDİ

Suriye’de yaşanan dramdan dolayı bugüne kadar bin 150 tır yardım malzemesi gönderildiğini ifade eden Toprak,“Bin 152. tırımız da bugün yola çıktı. Şanlıurfa’dan ise bu hafta içinde beşinci tırı göndereceğiz. Şanlıurfa’dan gönüllülerin yaptığı bağışlarla bir hafta içerisinde beşinci tırı gönderiyoruz. Buradan tüm bağış yapanlara teşekkürlerimi sunuyorum. Hayrat İnsani Yardım Derneği olarak binlerce mazlum ailelere yardımlarımız devam ediyor.”ifadelerine yer verdi.

‘YARDIMLARINI ESİRGEMEYEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUZ’

Drama maruz kalan Suriyelilere maddi ve manevi destek vererek onların yanında olduklarını hissettirmek adına çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Hayrat Vakfı Şanlıurfa ve Bölge Koordinatörü Faysal Vuran, “Hayrat İnsani Yardım Derneği olarak Halep’te drama maruz kalan Suriyeli kardeşlerimiz için Türkiye geneli başlattığımız yardım tırlarının bin 152.’sini Şanlıurfa’dan gönderiyoruz.

‘KARDEŞLERİMİZİN DERTLERİYLE DERTLENİYORUZ’

En azından bu kardeşlerimize maddi ve manevi desteklerle onların yanında olduğumuzu hissettirmek adına bu çalışmaları yürütüyoruz. Bu çalışmalarda yardımlarını esirgemeyen kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Bu duyarlılıklarından dolayı içlerindeki bu hissiyatın ne kadar yüksek olduğunu, dünyanın neresinde olursa olsun kaza ve sıkıntı çeken Müslüman kardeşlerimize ne kadar dert noktasında dertlendiğimizi hissettirmek cihetiyle gayet ehemmiyetli görüyorum.” şeklinde konuştu.

‘SAMİMİ NİYETLERLE YARDIM ÇALIŞMALARIMIZI YÜRÜTÜYORUZ’

Faysal Vuran, “Bu samimi niyetlerimizi yardım noktasında samimi çalışmalarımızı da Cenab-ı Hak inşallah oradaki kardeşlerimizi kurtuluşuna vesile kılsın. Gönül arzu eder ki bu hadiselerin hiçbiri olmasaydı, biz de bu tırları göndermek zorunda kalmasaydık. Dünyanın neresinde olursa olsun bütün ehli iman bütün insanlık namına bir sıkıntı olduğunda kalbimizin muzdarip olduğunu da bilmemiz gerektiğini düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

ZEKİ ALTUNDAĞ