Müftülükte operasyon: 100 kişi açığa alındı

Şanlıurfa Müftüsü İhsan Açık, şunları söyledi:”FETO Terör örgütü ile ilişkili şikâyetler ve araştırmalar sürüyor. Şanlıurfa’da şu anda il müftülüğüne bağlı açığa alınan personellerimiz bulunuyor. Açığa alınan kişilerin soruşturması yapıldıktan sonra haklarında karar verilecek. Gruplar halinde teftiş grupları oluşturacağız. Ondan soruşturmaları yapılacak. Bu noktada çok aceleci olacağız. Bir an önce ithamı önleme adına, gerçeklik payı var mıdır diye çalışmalarımızı hızlı yürüteceğiz. Halkımızdan ricamız bu noktada sahih ve doğru bilgiyle yardımcı olsunlar. İftira da bir suç. Kişiye kızıyoruz diye, sevmiyoruz diye iftara atmasınlar.

 “HAFTAYA KADAR SORUŞTURMALAR TAMAMLANACAK”

Belge ve somut bilgilerle bize yardımcı olabilirler. Kurumlarımızdan temizliklerini yapabilelim. Devletin kalbine vurulmuş bu şeyi temizleyebilelim. Basına çok ihtiyacımız bulunuyor. Soruşturmalarımız dün etkin bir şekilde başladı. Önümüzdeki Cuma gününe kadar il müftülüğümüzdeki soruşturmalar tamamlanacak. Açığa alınan herkesin dosyası bitecek. İzlenecek yol olarak teftişte 2 muhakkik görev alacak. Diyanet İşleri Başkanlığı’nda da böyle bir karar alındı.

‘5 KOMİSYON OLUŞTURULACAK’ 

Bize Diyanet İşleri Başkanlığı’nda şu kişileri açığa al diye. Bir de Şanlıurfa Valiliği kanalıyla geliyor. Dünden beri işlemlerine başladık. Sayılar artınca ikili veya üçlü gruplar şeklinde 5 komisyon kuracağız. Sanık veya itham edilen görevlilerimizi çağırarak iddialarla birlikte değerlendirip bitireceğiz. Savcılıkta bizden dosyaları bekliyor. 100’ün üzerinde din görevlisi açığa alındı Urfa’da. 13 ilçemizde de bulunuyor. Bunların içerisinde 4’ü müftü. Araştırmalarımız en ince ayrıntısına kadar yapılacak. Hepsi şu aşamada açığa alındı.”

 ZEKİ ALTUNDAĞ