'Ücretsiz internet' dönemi başladı

İnsan odaklı yaptığı projelerle birçok belediyeye örnek gösterilen Karaköprü Belediyesi, ücretsiz kablosuz internet uygulamasını hayata geçirdi.
İbrahim Tatlıses Parkında vatandaşların hizmetine sunulan ücretsiz internet uygulaması ile vatandaşlar, parkta otururken telefon, bilgisayar kullanarak internet ihtiyaçlarını ücretsiz olarak karşılayabilecekler.
Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Bilgi İşlem Birimi tarafından teknik alt yapısı oluşturulan sistemin tanıtımını yaptı. Başkan Baydilli, tableti ile bağlanarak ücretsiz kablosuz internet sisteminin ilk girişini kendisi yaptı.
Tanıtımı da konuşan Başkan Metin Baydilli, "Karaköprü Belediyesi olarak yine ilkleri yapmaya devam ediyoruz. Karaköprü Belediyesi olarak İbrahim Tatlıses parkımızda wifi alanı oluşturarak ücretsiz internet bağlantısı sağlamış olduk. Buradaki amacımız öğrenciler gelip burada parkta otururken internetten faydalanmaları ve derslerini takip etmeleridir" dedi.
Başkan Baydilli, "Hizmetlerde sınır tanımıyoruz"
Hedeflerinin, ilçedeki tüm parklarda bu sistemi hayata geçirmek olduğunu ifade eden Başkan Baydilli, "Biz Karaköprü olarak Karaköprü Belediyesi olarak yaptığımız hizmetlerde sınır tanımıyoruz. İnternet arttık gençlerin olmazsa olmazı… Bu teknolojiyi faydalı bir şekilde kullanılması için bizler tavsiyelerde bulunacağız ve onlara ön ayak olacağız. Yapılan hizmetlerin hepsi Karaköprü ve Şanlıurfa'mız için.. Hedefimiz, ilçemizdeki tüm parklarımızda bu sistemi hayata geçirmek" diye konuştu.
SİTEM NASIL ÇALIŞIYOR
Ücretsiz internet faydalanmak isteyen vatandaşlar, telefon, bilgisayar ve benzeri cihazlarda wifi bölümünü açarak Karaköprü Belediyesine ait ağa girecek. SMS şifresiyle sisteme kayıt olunacak. Alınacak şifre ile ücretsiz internet kullanımı mümkün olacak.
HABER MERKEZİ