Mahalleli Demirkol'dan Taziye evi istedi

Haliliye ilçesine bağlı (Devteştinde) bulunan Yavuz Selim Mahallesi sakinleri mahallelerine bir taziye evinin kurulmasını bu sorunlarının giderilmesini istiyor.
Bu konuda Haliliye Belediyesine defalarca müracaat ettiklerini Belediye Başkanı ve Meclis üyelerinin bu konuda kayıtsız kaldığını belirten vatandaşlar, "Belediyeler bazı mahallelerde (köy) 10 hane olmasına karşın yine taziye evi yapıyorlar.
Bizim mahallemiz büyük bir mahalle olmasına rağmen ve bu konuyu defalarca Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol'a iletmemize rağmen bir sonuç alamadıklarını belirterek, yapılacak olan taziye evinin mahalledeki diğer sosyal ve kültürel amaçlı her türlü çalışma için ortaklaşa kullanmak istiyoruz. Ama bir türlü bu talebimiz yerine getirilmiyor. Haliliyle Belediyesi bakıyoruz; 50 Nüfuslu olan bir köye taziye evi yapılıyor; törenle açılışı yapılıyor. Fakat 50 Nüfusu; 15 bin seçmeni olan Mahallede taziye evi yok. Yine Sosyal alanlar olabildiğince az. Başkan Demirkol bilinçli olarak belli bir alana hizmet götürüyor; umarız biran önce bu düşüncesinden vazgeçer; Belediye sınırları içerisinde olan tüm yerleri bir olarak görür. Bizler Yavuz Selim Mahalle sakinleri olarak bunu istiyoruz.

BELEDİYELERİN BÖLGE SEÇME HAKKI OLAMAZ

Biz kendi sıkıntılarımızı defalarca; Belediye Başkanına ve Belediye meclis üyelerine sunduk. Şimdiye kadar olumlu hiçbir gelişme olmadı.
Aynı sıkıntı Devteşti Mahallesinde de var Başkan Demirkol eğer bu Mahalleri dolaşırsa; sorunları , sıkıntıları kendisi de görecektir" diye görüşlerini dile getirdiler
Yaşanan sorunlardan dolayı taziyelerimizi yapmakta zorluklar yaşadıklarını dile getiren mahalleliler, bu sıkıntıların en kısa sürede çözülmesi için yetkililerden yardım beklediklerini belirttiler. Mahalle sakinleri bundan böyle; sorunlarını yerel medya aracılığı ile gündeme getirmeye çalışacaklarını da sözlerine eklediler.
MEHMET CANBEK