Birinciliğe layık eser çıkmadı !

Şanlıurfa Kültür, Eğitim, Sanat ve Araştırma Vakfı (ŞURKAV) tarafından düzenlenen Şanlıurfa ve kültürü konulu ödüllü beste yarışması sona erdi. Yarışma için toplam 75 eser başvurdu. Seçici kurul, 31 Mart'ta sona eren başvuruların ardından eserleri değerlendirmeye aldı. 5 kişilik kurulun değerlendirmesi sonucu birinciliğe layık görülen bir eser ortaya çıkmadı.
Sonuçları ŞURKAV'ın mütevelli heyeti ile birlikte Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük açıkladı. Vali Küçük, hiçbir eserin birinciliğe layık görülmemesiyle ilgili "takdir böyleymiş" yorumunu yaptı. Yarışmada dereceye giren besteler, 14 Mayıs'ta Yıldız Teknik Üniversitesi Konferans Salonunda düzenlenecek programda tanıtılacak.
Vali İzzettin Küçük; 31 Mart'ta başvuruları sona eren yarışmaya 75 eserin katıldığını belirtti. Yarışmanın sonuçlarının yer aldığı kapalı zarfı basın mensuplarının önünde açan Vali İzzettin Küçük; düzenlenen yarışmadajüri tarafından birinciliğe layık görülen bir eser bulunmadığını, ikinciliğe Arif Çelik'in "Ne Şah Sevdadır Urfa", üçüncülüğe ise Bakır Karadağlı'nın "Ceylan Gezer Bağında" adlı eserinin layık görüldüğünü belirtti. Düzenlenen yarışma sonucunda dereceye giren eserlerin 14 Mayıs'ta İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi Konferans Salonunda Devlet Türk Halk Müziği Korosu tarafından seslendirileceğini kaydeden Vali İzzettin küçük; eserlerin daha sonra tüm Türkiye ile paylaşılacağını dile getirdi.
Beste Yarışması değerlendirme raporunda: Birinciliğe layık eser bulunamamıştır. İkincilik Ödülüne 58 sıra nolu "Ne Şah Sevdadır Urfa" isimli bestesi ile Arif Çelik.
Üçüncülük ödülüne 56 sıra nolu "Ceylan Gezer Bağında" isimli bestesi ile Bakır Karadağlı. Mansiyon l'lik Ödülüne 18 sıra nolu "Biz Kurtardık Bu Vatanı İşgalden" bestesi ile Mehmet Acet. Mansiyon 2Tik Ödülüne 7 sıra nolu "Sebep Yok İnfiale neyleyim canane bilmem ki" isimli bestesi ile İsmet Burkay. Mansiyon 3'lik ödülüne 55 sıra nolu "Bu Dağın Adı Tek Tek" isimli bestesiyle ile M.Fuat Kürkçüoğlu.
Türk Halk Müziği repertuarında kullanılacak nitelikte bestelenmiş yeni eserlerle, bir yandan genel edebi ve müzikal kültürümüze katkı sağlarken bir yandan da Urfa'nın tarihi, mimari, coğrafi, kültürel, folklorik vb. yönlerinin edebi ve müzikal öğelerden istifade ederek Urfa kültürüne dair hafızaların tazelenmesini sağlamak, geçmişle bugün, bugünle gelecek arasında kültürel köprü kurmak, özellikle kültür-sanat öncülüğünde Urfa adına çok yönlü farkındalık yaratmak amacıyla çalışmaların yürütüleceği bildirildi.
ZEKİ ALTUNDAĞ