Şiddet olaylarına bir yenisi daha eklendi

Sağlıkta şiddet bitmek bilmiyor. Yaşanan darp olayı Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, bilgi işlem personeli Nejla Saraç, bir hasta yakını ve oğlu tarafından kemerle dövüldüğü ileri sürüldü. Hasta yakını ve oğlu, hastaneden kaçarken kolluk kuvvetleri olayı gerçekleştiren kişilerin bulunması için çalışma başlattı. Hastane çalışanları, bu tür olayların yaşanmaması için yetkililere göreve davet etti, darp olayını da kınadı.
Can güvenliğinden dolayı suçlular hakkından suç duyurusundan vazgeçtiğini açıklayan Nejla Saraç, "Bir kişi geldi ve muayene olmak istediği söyledi. Bende kendisine giriş yapması için başka yere yönlendirdim. Bir anda bana bağırmaya ve küfür etmeye başladı. Daha sonra gidip oğlunu çağırarak kemerle bana vurmaya başladılar. Ondan sonra da kaçtılar. Darp raporu aldım. Vücudumun çeşitli yerlerinde morluklar oluştu. Üç gün rapor aldım. Önce şikâyetçi oldum, daha sonra can güvenliğimden korktuğum için şikâyetimi geri çektim."diye konuştu.
Toplanan kalabalık adına konuşma yapan Öz Büro İş Sendikası İl Başkanı Mahmut Karataş, yaptığı açıklamada, son yıllarda kurumlardaki iş yükünün artmasından dolayı şiddet olaylarının arttığına dikkat çekti. Karataş,"Her geçen gün gerek sözlü gerek fiziki olarak şiddete maruz kalan arkadaşlarımızın sayısı artmaktadır. Halkımıza dil, din, ırk ve mezhep ayrımı yapılmaksızın özverili bir şekilde hizmet eden arkadaşlarımızın fiziki ve sözlü şiddete maruz kalmaları iyi niyet ve ahlaki kurallar dışında bir harekettir. Yılda bir gün hatırlamaya çalıştığımız 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde bile cani ve gözü dönmüş kişiler tarafından bayan mesai arkadaşımız iki kişinin hem sözlü hem de çeşitli objeler ile fiziki şiddetine maruz kalmıştır."dedi.

'TAŞERONLAR, KADROYA ALINSIN'
Şiddetin her türlüsüne karşı olduklarını belirten Karataş, şunları kaydetti:"Şiddet uygulayanlara yönelik ciddi yaptırımların olması gerekmek de olup, halkımızın bu konuda duyarlı olmasını rica ederiz. Başbakanımızın vermiş olduğu sözler doğrultusunda tüm taşeronun da kadroya alınmasını ve 21 Mart'ın tüm ülke genelinde bayram havasında kutlanmasını temenni ederiz" Basın açıklamasının ardından kalabalık yaşanan darp olayını alkışlara protesto etti, sonra sessiz bir şekilde dağıldı. Öte yandan son bir hafta içerisinde Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde aralarında doktor ve sağlık çalışanlarının bulunduğu toplam 4 kişinin de darp edildiği öğrenildi. ZEKİ ALTUNDAĞ