Esnaf, Gümrük Hanı için ayaklandı

Gümrükhanı'nda esnaflık yapan bir grup, taleplerini dile getirmek için Eyyübiye Belediyesi Meclis Toplantısı'na gitti. Yapılacak meclis toplantısı öncesi basın açıklaması yaptı. Grup adına açıklama yapan Hasan Arslan, Gümrük Hanı esnafları olarak mağdur olduklarını savundu. Arslan,"Rızvaniye Vakfı ile Eyyübiye Belediyesi esnafı mağdur etmek için aralarında protokol uygulamışlar. Bu katliam önce ağaçlarla başladı. Gümrük hanının yetkisini Eyyübiye Belediyesine devredip zaman içerisinde bütün esnafı çıkarma çalışması var ve bunun altında ne tür rant var bizlerde bilmiyoruz. Mecliste geçecek yasa için buradayız. Eğer meclisten onay alınırsa esnafları çıkarıp belli insanlara rant karşılığında verilecektir. Meclisteki üyelerin bu katliamı durdurmalarını istiyoruz. 71 esnafımızı handa bulunmakta ve yanımızda çalışan işçilerle birlikte bin 500 kişinin ekmeği ile oynanmak isteniliyor. Önce boşaltıp sonra butik otel adı altında hanı boşaltacaklar."diye konuştu.
Basın açıklamasının ardından esnaflar, yapılan konuşmaların ardından belediye binasına geçerek meclis üyeleri ile görüştü. Esnaflar, topladıkları imza dilekçelerini belediye yetkililerine teslim etti.

"PROJE, BELEDİYE MECLİSİNDEN GEÇMEDİ"

Eyyübiye Belediyesi Meclisi, Gümrükhanı için dün toplandı. Gümrükhanı'nın butik ötele çevrilmesi kararı üzerine toplanan belediye meclisi üyeleri, oy çokluğu ile Gümrükhanı projesine ret kararı çıktı.
ZEKİ ALTUNDAĞ