Baydemir: Ateşe su dökmenin çabası içerisinde olmamız gerekiyor

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa Milletvekili Baydemir, Doğu ve Güneydoğu'daki yaşanan olaylara yönelik değerlendirmelerde bulundu. Baydemir,"Bu ateşe su dökmenin çabası içerisinde olmamız gerekiyor."dedi.
Hakların Demokratik Partisi (HDP), Öğretmenevi Konferans Salonu'nda 'Yarını bugünden kuruyoruz' konulu konferans düzenledi. Programa HDP Şanlıurfa İl Eş Başkanları Sevda Çelik Özbingöl, Rıdvan Yavuz, HDP Milletvekili Osman Baydemir, DBP İl Eş Başkanı Leyla Coşkun, HDP eski Milletvekili Ziya Çalışkan, çok sayıda partili ve basın mensupları katıldı.
Ateşe bir an önce su dökülmesi gerektiğini vurgulayan Baydemir,"İlk önce yapmamız gereken savaşa karşı durmaktır. Bu ateşe su dökmenin çabası içerisinde olmaktır. Hiç kimsenim şüphesi olmasın; susmak, boyun eğmek zalimin suçuna ortak olmaktır. Asla zulme karşı susmayacağız, boynumuzu eğmeyeceğiz. Bu atmosfer böyle devam ederse bunun bir diğer adımı aynı parlamento çatısı altında bulunamamayı beraberinde getirecektir. Aynı parlamento çatısı altında bulunamamanın bir sonraki adımı, aynı ülke içerisinde de yaşayamayacağını getirmektedir." sözlerine ekledi.
RAMAZAN GÜLER