Aydınlık: 1974'ten beri iktidara gelemedik

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Haliliye ilçe Başkanlığının olağan genel kurul toplantısıhaftasonu yapıldı. Aydınlık, il ve ilçe partililerine çağrıda bulunarak, birlik ve beraberlik çağrısı yaptı. Aydınlık, şunları kaydetti:"Pazartesi itibariyle Harran, Suruç, Ceylanpınar, Bozova, Birecik ve Hilvan ilçelerimizin kongrelerini bitirdik. 1974'ten beri iktidara gelmedik. Türkiye'de yüzde 20-25'lerin ötesine gidemedik. Bu durum Cumhuriyet Halk Partisi'nin kaderidir. Birbirimizi sevmeliyiz. Çalışmamız 6 ok için olmalı. Bütün CHP'li arkadaşlarımızdan, üyelerimizden rica ediyorum. Kişisel meseleleri kaldıralım. Hepimiz Cumhuriyet Halk Partisi için çalışıyoruz. . Ben görevden alındım ama hiç sesimi çıkarmadım neden partime zarar gelmesin ne oldu geri atandım. Kimse kimseyi üzmesin, bunun kimseye faydası olmaz yıpranan partimiz olur. Bu nedenle arkadaşlarımızdan ricamız daha motiveli bir şekilde partimizi güçlendirmek için çalışmamız lazım.

'BİRBİRİMİZE LAF
SÖYLEMENİN HİÇBİR
ANLAMI YOK'

Her bir arkadaş partimize bir kişiyi kazandırsa seçimlerde yüksek oy alırız. Eğer insan ölçülü, seviyeli bir şekilde siyaset yaparsa kazanır. Birbirine atmanın, laf söyleminin hiçbir anlamı yok. Kim seçilirse seçilsin, hepimiz arkasından gitmek zorundayız. Cumhuriyet Halk Partisi'nde yaklaşık 7 defa görev aldım her seçimde CHP 25-30 Bin oy alıyor.
İl ve İlçe yönetiminde 50 kişi var her biri yanında bir kişiyi getirse partiye kazandırsa 60 Bin oy oluyor. Arkadaşlar isim için bazı istekler ve girişimler yapıyor.
Şanlıurfa'da her vatandaşın aile çevresiyle birlikte ortalama 100 oyu bulunuyor.
Geniş aile yapısına sahibiz. Herkesin elinden gelinin en iyisini yapmasını rica ediyorum. Hayırlı olsun kongremiz."
ZEKİ ALTUNDAĞ