Şehit için gözyaşları sel oldu

Siverek de görevli polis memuru Serdal Toprak'ın evine ateş düştü.İl Emniyet Müdürlüğü bahçesindeki törene Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı, siyasetçiler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, emniyet yetkilileri, şehidin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Şehit eşinin tabutunu omuzlarda gören Burcu Toprak, gözyaşlarına boğuldu. Acılı eşi yakınları ayakta tutmaya çalıştı. Şehidin 2 yaşındaki çocuğu Umut da tören alanındaydı. Polislerin omzunda tören alanına getirilen şehidin cenazesi için saygı duruşu yapıldı.
'ACIMIZ ÇOK BÜYÜK'
Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, şehidin ailesine, polis teşkilatına ve tüm Türkiye'ye başsağlığı diledi. Küçük,"Serdal Şanlıurfa'da insanların canını, malını, namusunu korumak için görev yapıyordu. Görevi başında şehit edildi. Alçakça ve kalleşçe bir pusu neticesinde aramızdan ayrıldı. Acımız çok büyük ancak onlara asla sevinme imkanı vermeyeceğiz. Bu ülkeyi ve bu milleti koruma kararlılığımızdan taviz vermeyeceğiz. O hainler ve kalleşler ki, Allah'ın ve meleklerin laneti üzerlerinde olsun, rezil bir hayat sürerek acı bir sonla bu hayatı sürdürecekler. Serdal Toprak ise Şanlıurfa semalarında ismi her zaman rahmetle, minnetle, şükranla ve dualarla anılacaktır. Terör örgütü şunu bilsin ki ne yaparlarsa yapsınlar bir Serdal şehit olur, binlercesi doğar. Onlara asla ve asla taviz vermeyeceğiz."ifadelerine yer verdi.
'17 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI'
Şehidin cenazesi törenin ardından memleketi Malatya'nın Doğanşehir ilçesine gönderildi. Öte yandan Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Siverek'te devriye görevi yaptığı esnada Sanayi mevkiinde polis aracına uzun namlulu silahlarla yapılan saldırının ardından Siverek ve Viranşehir'de operasyon başlattı. Operasyon kapsamında, Siverek ve Viranşehir ilçelerinde 17 kişi gözaltına alındı. ZEKİ ALTUNDAĞ