Çelik, asgari ücret tartışmalarına açıklık getirdi

Eski Çalışma-Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa'daki seçim çalışmalarını tamamladıktan sonra soluğu Bursa'da aldı.
Seçim stresini Bursa'da düzenlenen sıra gecesinde attı. AK Parti'nin Şanlıurfa milletvekili aday sıralamasında 1. sırada yer alan ve şehirdeki yoğun çalışmaları sonucunda partisinin 7 Haziran'da 7 olan milletvekili sayısını 9'a yükselten Çelik, hemşerileriyle doyasıya hasret giderdi. Bursa'da, yerel yayın yapan Olay Televizyonu'nun canlı yayın programına katılan Çelik, asgari ücret ile ilgili yaşanan tartışmalara açıklık getirdi.
'BÜYÜK İHTİMALLE BİZİM ÖNERİMİZ KABUL EDİLECEK'
Çelik,"Asgari ücret 1300 lira olacak. Olmama ihtimali sıfır. Aralık ayında 15 kişiden oluşan komisyon hesaplamaları yapacak. Ay sonunda anlaştık ya da anlaşamadık diyecekler. Biz devreye gireceğiz. Hükümet olarak 1300 lira önereceğiz. Büyük ihtimalle bizim önerimiz kabul edilecek. Artmasını biz daha çok isteriz.
Bize bir yükü ve zararı yok. Vatandaşa zararı yok. İsterseniz 2 bin lira yapın ancak ertesi ay fabrika kapanır bu ücreti veremezsiniz. İnsanların duygularını istismar etmek için söylenmez bunlar.
İşçiye pay verelim derken işsiz kalmasına yol açarsanız daha büyük sıkıntı olur. Ayrıca İş Güvenliği Yasası ile kategorilere ayırdığımız işyerlerinde asgari ücret daha farklı olacak. Örneğin çok tehlikeli işyerinde çalışan işçi 1300 liradan fazla ücret alacak." ifadelerine yer verdi.
ZEKİ ALTUNDAĞ