Özyavuz: Bu acı olay hepimizi derinden üzmüştür

İbrahim Özyavuz, Türkiye’yi karanlık günlere götürmek isteyen zihniyetlerin olduğu ve tehlikeli bir girdaba girdiğimiz bu günlerde bu günkü Ankara’da Tren garına yakın Barış mitingi alanındaki katliam bizi derinden yaralamış ve üzmüştür bu olayı yapanları kınıyorum dedi.

HDP ve AKP arasındaki çekişme yani sürecin bize göre yıkım süreci olan onlara göre barış süreci diye başlattıkları sürecin başlangıcından bu güne üzerinde konuştukları uzlaştıkları ve kamuoyundan gizledikleri şartları bilmiyoruz. Daha sonra çıkan antlaşmazlıklar üzerine dolma bahçedeki açıklamadan sonra Türkiye’de Suruç ile başlayan bu olaylar zincirinde maalesef bugün Başkentin göbeğindeki katliam gibi olaydan sonra resmi rakamların açıklamasına göre 95 bana göre 100’ün üzerinde ölü sayısı vardır.

TÜRKİYE TEHLİKELİ BİR GİRDABA GİRMİŞTİR

Tabii ki Türkiye çok önemli girdaba girmiştir. Bu olaylar bizleri derinde üzmüştür, bu olayda ölenler Kim olursa olsun biz buradan hepsine rahmet diliyoruz yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Özyavuz, hepsi bizim insanımız gelin görün ki Türkiye’nin başkentinde tarihte görülmemiş böyle bir acı olay yaşanıyor, olaydan sonra açıklama yapmaması gereken İç işleri bakanının, olayın duyulmasından sonra aslında istifa etmesi gereken iç işleri bakanının çıkıp orada güvenlik zafiyeti yok demesi düşündürücü.

BAŞKENTTE BU OLAY OLUYORSA GÜVENLİK ZAAFİYETİ VAR DEMEKTİR

Bu olay Suruç’ta yaşanan bir olay olmadığını hatırlatan Özyavuz çünkü Suruç’taki olaya bir kılıf buldurup İşid veya başka bir örgüt yaptıklarını söylediler, yine Güneydoğu’da, Diyarbakır’da, Dağlıca’da, Tunceli’de yaşanan olayların münferit terörist saldırılar olduğunu söylediler. Özyavuz, böyle bir organizyonun önceden haber verilmesine rağmen Miting alanına gelen insanların katliam gibi bir olayla karşılaşması bana göre Devletin ve Hükümetin büyük bir zaafıdır, güvenlik güçleri ve mit görevini yapmamıştır, çünkü Başbakan üç gün önce Türkiye’de bizim haberimiz olmadan kuş uçmaz diyordu biz buradan soruyoruz?

 Ankara’da Başkentin göbeğinde, bazı bakanlıklara üç yüz metre mesafede Emniyet müdürlüğüne beş yüz metre mesafede ve Ankara’nın en işlek yerlerinden olan Tren garında böyle bir olayın yaşanması hükümetin tamamen bu işe hâkim olmadığını en belirgin göstergesi değilmidir. Özyavuz; Bu acı olay hepimizi derinden üzmüştür. Hükümetin ivedilikle bu olay ile bağlantısı olanları bir an önce bulup güvenlik zafiyetine son vermesi gereklidir dedi.

 Bu menfur olayda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet Yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum açıklamasında bulundu.