Ak Parti adaylarını tanıttı

Davutoğlu, Urfa'dan gösterilen 12 adayı tanıtırken bir grup muhtar da Milletvekili Seydi Eyüpoğlu'nun listeye alınması için Ankara'da kulis yapmaya çalıştı.
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Ankara Arena Spor Salonu'nda yapılan "26. Dönem Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı"ndaki konuşmasına, salondakileri selamlayarak ve "Haydi Bismillah" diyerek başladı.
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Buradan bir kez daha sesleniyorum. Bu vatanın birliği ve beraberliği, milletimizin huzuru, demokrasimizin mutlak anlamda hakim kılınması için inşallah başlattığımız huzur ve demokrasi operasyonu, başarıya ulaşana kadar sonuna kadar devam edecektir. AK Parti kadroları iktidardayken bu milletin huzurunu kimse tehdit edemeyecek, şehitlerimizin emanetine kimse ihanet edemeyecektir" dedi.Toplantıda konuşan Davutoğlu, 20 Temmuz'da Suruç'ta yaşanan terör eyleminden sonra bölücü terör örgütü ve DHP-C'nin harekete geçtiğini belirterek, "En zor şartlarda dahi milletimizin iradesine sahip çıkan AK Parti kadroları, Türkiye'ye terör tuzağı kuranlara karşı güçlü bir iradeyle ayağa kalktı" dedi.

'MİLLETİN HUZURUNU KİMSE TEHDİT EDEMEYECEK'

Teröre sırtını veren HDP zihniyetine, onları destekleyenlere karşı 23 Temmuz'da başlattıkları "huzur ve demokrasi" operasyonlarının, halkın geleceğinin teminatı olan kamu düzenini ihdas edene kadar, sonuna kadar devam edeceğini söyleyen Davutoğlu, şöyle devam etti: "Buradan bir kez daha sesleniyorum. Bu vatanın birliği ve beraberliği, milletimizin huzuru, demokrasimizin mutlak anlamda hakim kılınması için inşallah başlattığımız huzur ve demokrasi operasyonu, başarıya ulaşana kadar sonuna kadar devam edecektir. AK Parti kadroları iktidardayken bu milletin huzurunu kimse tehdit edemeyecek, şehitlerimizin emanetine kimse ihanet edemeyecektir."

'BÜTÜN SİYASİ PARTİ LİDERLERİNE ÇAĞRIDA BULUNUYORUM'

Davutoğlu, siyasi parti liderlerine, "Gelin demokratik rekabeti siyasi nezaket kuralları içinde yapalım. Birbirimizi eleştirelim ama kesinlikle hakaret etmeyelim. Aileleri, özel hayatı siyasi rekabetin parçası haline getirmeyelim. Özellikle de tüm milletimizi temsil makamı olan Cumhurbaşkanlığı makamını siyasi tartışmaların dışında tutalım" diye seslendi.
Davutoğlu, "Bütün siyasi parti liderlerine bu salondan çağrıda bulunuyorum. Terör ve şiddet üzerinden sandıklara, sandık iradesine tasallut etmek isteyenlere karşı ortak bir tavırda buluşalım. Bu ortak çağrı, teröre ve şiddete karşı koyanlarla terörden ve şiddetten beslenenler arasındaki ayrımı da ortaya çıkartacaktır" dedi.

'SEÇİM KAMPANYALARINI ÇEVREYİ EN AZ KİRLETECEK ŞEKİLDE YAPALIM'

Başbakan Davutoğlu, eğer bütün partiler kabul ederse, çevre kirliliğini ve gürültü kirliliğini engellemek için kampanyaların mümkün olan en az masraf ve mümkün olan en az çevre kirliliğiyle yapılması için bir centilmenlik anlaşması yapma çağrısında da bulunarak, "Yasanın öngördüğü seçim ofislerinin dışında, bayraklama yapmayıp çevre kirliliğini engelleyelim, gürültü kirliliğine karşı ortak tavır sergileyelim" diye konuştu.

'BİRBİRİMİZE KESİNLİKLE HAKARET ETMEYELİM'

Siyasi liderlere demokratik rekabeti nezaket kuralları içinde yapma çağırısında da bulunan Davutoğlu, şunları kaydetti:"Birbirimizi eleştirelim ama kesinlikle hakaret etmeyelim. Aileleri, özel hayatı, siyasi rekabetin parçası haline getirmeyelim. Özellikle de bütün milletimizi temsil makamı olan Cumhurbaşkanlığı makamını siyasi tartışmaların dışında tutalım. Şunu bilsinler ki, Cumhurbaşkanlığı makamına yönelik her saldırı, her hakaret karşısında AK Parti kadroları, devletin zirvesini, milletin en yüce makamını korumaya kararlıdır."
Öte yandan Urfa'dan Ankara giden muhtarların Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda Faruk Çelik ile görüştükleri öğrenildi. YENİURFA - AA