‘ŞEHİTLER ÜZERİNDEN SİYASET YAPILMASIN’

Türkiye gündemi önemli derece de etkileyen terör olayları birçok ocağı söndürmeye devam ediyor. Yaşanan olayları değerlendiren Şanlıurfa Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mehmet Yavuz, şehitlerin siyaset malzemesi olarak kullanılmasının kabul edilemez olduğunu belirtti. Yavuz,“Bir barış süreci vardı ve barış süreci Suruç’taki patlamayla 32 kişinin hayatını kaybetmesiyle bir şekilde bu barış süreci sanki noktalandı. Ayrıca Ceylanpınar’da şehit edilen iki polisle birlikte çözüm süreci diye bir barış süreci kalmadı. Biz barış sürecini şehit aileleri derneği olarak kimsenin canı yanmasın, evladı ölmesin diye hep destekçi olduk. Barış sürecine destek verirken de tüm siyasilerin de destek vermesini istemiştik. HDP‘de bu sürece destek vermişti; ama biz inanmamıştık çünkü günümüzde yaşanan terör olaylarını PKK üstlenmesine rağmen hiçbir kınama yapılmadı. HDP yüz de 13.5’luk bir oy oranıyla nasıl geldiyse ve biz Türkiye partisi olacağız, PKK’ya silah bıraktıracağız denildi ama sonuç olarak sözlerini tutmadılar. Figen Yüksekdağ ise biz sırtımızı YPJ, YPG, PYD’ye yaslıyoruz ifadesi Türkiye partisi olamadıklarının bir göstergesidir. Yaklaşık bir ay içerisinde 50 tane asker ve polisimizi şehit verdik. 2-3 yıl şehit haberleri gelmeyen bir ülkede ne oldu da biranda her gün şehit haberleriyle uyanmaya başladık.” dedi.

‘HERKES GÖVDESİNİ TAŞIN ALTINA KOYMALIDIR’

HDP’ye çağrıda bulanan Yavuz, şunları söyledi:”HDP, ben Türkiye partisiyim deyip terör olaylarını da kınayıp hükümetle birlikte çözüm sürecini devam ettirmelidir. HDP safını net bir şekilde belirlemeli ya Türkiye partisi olacak ya da terör örgütünün uzantısıyız diyecek. HDP safını net belirlemedikçe biz Kürtlerin temsilciyiz demeye hakkı yoktur. Şehit aileleri olarak ne dün ne de bugün kanın akmasını istemiyoruz. Şehit olan asker ve polisler genellikle yoksul çocuklarımızdır. HDP çocuklarınızı okula göndermeyin derken kendi çocukları kolejler de okuyor. Herkes akan kanın bir an önce son bulması için elini değil gövdesini taşın altına koymalıdır.”

‘ŞEHİTLER, SİYASETE ALET EDİLMESİN’

Türkiye yaşayan vatandaşların Arabıyla, Kürdüyle, Türküyle, Alevisi ve Lazıyla kimsenin bir sorunu olmadığın ve hepsinin kardeşçe yaşadığını belirten Yavuz,”Geçmiş dönemlerde Kürt halkı sıkıntı çekmiş olabilir; ama artık ciddi bir sorun kalmadı. Şunu da belirtmek istiyorum kimse şehit aileleri üzerinden siyaset yapmasın. Bizim çocuklarımız şehit olacak benim üzerimden siyaset yapacaksın buna kimsenin hakkı yoktur. Sırf iki oy daha arttırabilir miyim diye şehit aileleri üzerinden siyaset yapılmasına müsaade etmeyiz. HDP de kandırılan ve dağa gönderilen çocuklar üzerinden siyaset yapmamalıdır.” ifadelerine son verdi.

ZEKİ ALTUNDAĞ