Şanlıurfa, güvenli bir şehir

Polisevi’de basınla birlikte kahvaltı programı düzenleyen Pınarbaşı, gündeme ilişkin bilgilendirmelerde bulundu. Pınarbaşı, geçtiğimiz günlerde Ceylanpınar, Suruç ve Suriye sınırında yaşanan olaylara yönelik açıklama yaptı.

Pınarbaşı, şunları kaydetti:"Şanlıurfa'daki PTS sisteminin kapatılmasına yönelik yapılan istihbaratı çalışmalarımızda sistemi kapatan kişiler hakkında gerekli işlemleri tamamladık. Gerekli uygulamayı yerine getirdik. Bu şahıslar daha sonra kendilerini büyüten yetiştiren devletine hainlik yapıyor. Böyle bir zihniyet içerisinde olanlar bilsin ki kimsenin gözünün yaşına bakılmayacak ve hadlerini bildireceğiz.”

Şanlıurfa’nın güvenli bir şehir olduğunu belirten Pınarbaşı, milletin rahatça dışarı çıkabileceğini belirtti. Gerekli tedbirlerin alındığını vurgulayan Pınarbaşı, şöyle konuştu:”Urfa, dini inanç ve tarihi turistik anlamda dünyanın sayılı şehirlerinin başında geliyor.  Ülkemizin birlik ve bütünlüğünü hep birlikte iç ve dış tehditlere karşı koruyalım. Bölgenin Suriye sınırına yakın olması itibariyle ve bir günde 200 bin kişi Kobani’den geçişin sağlanmasının ardından Emniyet Genel Müdürlüğümüze yazı göndererek bazı lojistik destek istedik. Bize her türlü imkanı ve olanağı sundu. Bunun bilinciyle gece gündüz halkımızın güveni için çalışıyoruz.”

Düzenlenen basın toplantısına Yeniurfa Gazetesi Yazı işleri Müdürü ve Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkan Yardımcısı Şahban Kılıç, Gazeteciler Birliği Başkanı Veysel Polat, cemiyet başkanları, yerel tv temsilcileri, gazeteciler ve ajans temsilcileri katıldı.

 

ZEKİ ALTUNDAĞ