İpekyol Mahallesi park ve semt pazarı istiyor

RÖPORTAJ: MEHMET ER...

2 dönemdir muhtarlık yapan Tavaş ile İpekyol mahallesinin sorularını sıraladı. Yetkililere çağrıda bulunan Muhtar Tavaş, İpekyol Mahallesi’nde semt pazarı ve yeşil alan sıkıntısının bulunduğuna dikkat çekti. Yaz aylarında olunmasına rağmen sulama yönünde sıkıntı çektiklerini, mahalle de ayrıca madde bağımlıları ve Suriyeliler ile ilgili sıkıntıların bulunduğuna vurgu yaptı.

2 dönemdir muhtarlık yapan Tavaş ile İpekyol mahallesinin sorularının konuşulduğu ziyarette, Mahallelerinde semt pazarı ve yeşil alan sıkıntısı olduğunu, Yaz ayında olmamıza rağmen sulama yönünden sıkıntı yaşadıklarını, mahallede madde bağımlıları ve Suriyeliler ile ilgili sıkıntıları olduğuna dikkat çekti.
'Sen Söyle" Şanlıurfa'ya konuşan mahalle muhtarı Tavaş, birçok sorunlarının olduğunun vurgusunu yaparak, yetkililerden destek istedi.

ÖNCELİKLE SİZİ TANIYABİLİRMİYİZ?

"Ben Zeynel Tavaş, İpekyol Mahallesi muhtarıyım. 1964 Şanlıurfa, Hilvan doğumluyum. 2 dönemdir bu mahallede muhtarlık yapmaktayım".

MAHALLENİZİN BAŞLICA SORUNLARI NELERDİR?

"Öncelikle Belediyemizin çalışmaları yeterli değildir. Yaz ayı geldiğinden bu yana doğru, dürüst bir sulama yapılmıyor. İpekyol Mahallesinde bulunan parklarda yeterli temizlik yoktur ve yapılmamaktadır.
Hemen, hemen her köşede madde bağımlısı olan gençler bulunmakta. Emniyetin çalışmaları bu konuda yetersiz kalmaktadır. Emniyettin ekipleri yeteri kadar dolaşmamaktadır.
Mahallemizde gece ilerleyen saatlerde motosiklet sesinden vatandaşlar çok rahatsız oluyorlar.
Suriyeliler ile ilgili mahallemizde sıkıntılar vardır. Her akşam sokaklarımız Suriye uyruklu insanlar ile dolmaktadır. Bundan iki gece önce yine Suriyeliler kendi aralarında tartışmalar oldu, Olay yerine ambulans geldi bir tane yaralı olan vatandaş vardı. Bir kısmını hastaneye, bir kısmınıda karakola götürdüler.
Yani mahalle olarak bu konuda çok rahatsız olmaktayız".

MAHALLENİZDE TEMİZLİK YÖNÜNDEN SIKINTI VARMI?

"Biz Haliliye Belediyesine bağlıyız, bizim temizlik yönünden bir sıkıntımız yok gibi yani zamanında çöpleri topluyorlar ve sokakları temizliyorlar ama işte başta da dediğim gibi ağaçları sulama yapmıyorlar o yönden sıkıntımız var park bahçeler müdürlüğünü arıyoruz ulaşamıyoruz, ulaşsak ta bize dedikleri, Sulama Büyükşehire aittir diyorlar, Büyükşehir de, Haliliye'ye aittir diyor, bu konuda sıkıntımız devam etmektedir.

İLAÇLAMA YETERSİZ!

Belediye ile ilgili haşerelerle yapılan ilaçlama da yetersiz durumdadır. Mahallemizde sinek ve sivrisinek çok var ilaçlamaya biraz daha önem verirlerse iyi olur".

MAHALLENİZDE YETERİNCE YEŞİL ALAN VARMI?

"Bizim mahallede yeşil alan yani parklarımız yetersiz durumdadır. Ayrıca semt pazarımız bulunmamaktadır.
Sebze ve meyveyi sokak aralarında satıyorlar aradaki satışta hijyen acısından çok kötü durumdadır.
Semt pazarı konusunda belediyeden talebimiz oldu bize dedikleri mahallenizde yer yoktur diyorlar yani bu konu çok ciddi bir sıkıntıdır. Belediye isterse yapabilir Davut Zeki Akpınar lisesinin arkasında boş alanımız var burayı istimlak ederse mahallemize semt pazarı yapabilir."

ELETRİK İLE İLGİLİ SIKINTILARINIZ VARMI?

"Mahallemizde çok şükür elektrik ile ilgili çok ciddi bir sıkıntı bulunmamaktadır. Yani kesintiler sık, sık oluyor ama bunun dışında bir sıkıntı bulunmamaktadır".

İPEKYOL MAHALLESİNDE KİRA FİYATLARI NASIL?

"Mahallemizde kira fiyatları ve daire fiyatları yüksek düzeyde seyretmektedir. Ben kendim bile şuanda 1.200 TL aylık kira vermekteyim."

SURİYELİLERDEN SONRA KİRA FİYATLARINDA ARTIŞ OLDUMU?

"Tabi Suriyelilerin kira fiyatlarına etkisi oldu. Yani onlar geldikten sonra diyebilirim kira fiyatlarında yüzde 50 oranında bir artış oldu.
Şuanda İpekyol Mahallesinde 450 tane Suriyeli aile ikamet etmektedir. Tabi bu kadar aile büyük ölçüde nerdeyse tamamı kirada oturmakta buda kira fiyatlarının artmasına neden olan en büyük faktörlerden birisidir".

MAHALLENİZDE SURİYELİLER İLE İLGİLİ SORUNLAR YAŞIYORMUSUNUZ?

"Öncelikle Allah bu insanlara yardım etsin ama sıkıntı oluyor tabi bir defa geceleyin sürekli sokaktalar, parktalar, yüksek sesle konuşuyorlar yani ciddi bir sıkıntımız var".
ULAŞIM YÖNÜNDEN SIKINTI VARMI?
"Belediyenin şehir içi otobüsleri yönünden vatandaşların talebi var minibüsler gidiyorlar askeriyenin yanından dönüyor, mahallenin orta kısmında oturan vatandaşlar toplu taşıma otobüslerine binemiyorlar bu yönden sıkıntı yaşıyorlar.
Şuanda mahallemize verilen bir hat yok Bağlarbaşı arabalarına biniyor mahalleli o yönden sıkıntı yaşıyoruz."

SON OLARAK NELER SÖYLEMEK İSTERSİNİZ?

"Mahallemizde doğalgaz kazısı yapılmış her taraf toz, toprak içersinde bulunmakta.
Yeniurfa Gazetesi olarak yaptığınız bu çalışmadan dolayı sizleri kutluyorum.
Yerel bazda muhtarların sorunlarını gazetenize taşıyıp bize yer verdiniz, keşke herkes sizin gibi yetkilileri ve muhtarları ziyaret etse, insanlarımızın sorunlarını yerinde görse çok güzel olur." Diyerek sözlerini sonlandırdı.