Kavurucu sıcakta çadırda yaşam mücadelesi

Ülkelerindeki çatışmalardan kaçarak Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine gelen Suriyelilerden bazıları, sınıra yakın bölgeye kurdukları çadırlarda sıcak yaz günlerinde yaşam mücadelesi veriyor.
ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Tel Abyad ve Rasulayn bölgelerine düzenlediği hava bombardımanı ve PYD'nin baskısından kaçan yaklaşık 200 Suriyeli, Akçakale'de boş araziye kurdukları derme çatma çadırlarda barınıyor. Çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu grup, son günlerde kendini iyice hissettiren sıcak hava nedeniyle zor günler geçiriyor.
Hayırseverlerin desteğiyle ayakta kalmaya çalışan Suriyeliler, kendilerine kapılarını açan Türkiye'ye teşekkür ediyor.
"Burada güvendeyiz"
Suriyeli Zable Eyyüp, yaptığı açıklamada, bölgedeki çatışmaların şiddetlenmesi ve hava bombardımanından dolayı yaklaşık 15 gün önce Tel Abyad'dan Türkiye'ye geldiklerini söyledi.
Bir an önce evlerine dönebilmek için sınıra yakın bölgeye kamp kurduklarını anlatan Eyyüp, "60 aileye burada battaniyelerden çadır yaptık. Bazı çadırlarda 3 aile kalıyor. Son günlerde havalar iyice ısındı. Bize verilen gıdalar hemen bozuluyor. Sıcak hava bizi olumsuz etkiliyor ama yine de halimize şükrediyoruz çünkü en azından burada güvendeyiz" dedi.
Emine Sayf ise zor günlerinde Türkiye'nin yardım elini uzattığını belirtti. Güçlükle sınırına geldikleri, umutlarını kaybettikleri anda imdatlarına Türkiye'nin yetiştiğini ifade eden Sayf, "Bu durumdan en çok çocuklarımız etkilendi. Suriye'de bomba sesleri ve ölüm her yerde kol geziyordu. Çok şükür şimdi güvendeyiz. Kurduğumuz çadırlarda barınıyoruz ancak sıcak havadan da olumsuz etkileniyoruz. İnşallah ülkemiz eski günlerine döner de bir an önce Suriye'ye gideriz" şeklinde konuştu.
Mukri Salih de Suriye'deki bombardımanda ayağının sakat kaldığını, bu yüzden yaşıtlarıyla oyun oynayamadığını dile getirdi.