Büyükhatipoğlu daire başkanlığına atandı

Avrupa Birliği Mali Yardımlar Başkanlığına Daire Başkanı olarak atanan Uğur Büyükhatipoğlu yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi: “İl Özel İdaresinin kapanmasından sonra oluşan süreç boyunca yanımda olarak şahsıma verilen destekten dolayı teşekkür ediyorum. Memleketime hizmeti yeni atandığım Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Mali Yardımlar Başkanlığına Daire Başkanı olarak devam ettireceğim. Memleketimin her zaman emrinde olacağım.” Dedi.

Şimdiye kadar birçok önemli görevlerde bulunan Büyükhatipoğlu, Yıldız Teknik Üniversitesi Harita ve Kadastro Mühendisliği bölümü mezunu, DSİ'de Atatürk Barajı Müdürlüğü, Bölge Müdür Yardımcılığı ve Bölge Müdür Vekilliği görevleri yaptı.

3 yılı aşkın süre ile Şanlıurfa İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevini yürüten ve 2 ay görevlendirme ile ŞUSKİ Genel Müdürlüğünün kuruluşunda Genel Müdür olarak görev yapan Büyükhatipoğlu memuriyet hayatı boyunca çeşitli kurs ve seminerlere katıldı.

Üç dönem Şanlıurfa Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeliği, bir dönem de Kent Konseyi Başkan Yardımcılığı, Şanlıurfa Teknokent Yönetim Kurulu üyeliği, Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı ve Yönetim Kurulu Üyeliği, ŞUSKİ Yönetim Kurulu Üyeliği ve Şanlıurfa İl İstihdam Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. Geçtiğimiz yıl Ankara'da bulunan Şanlıurfalılar Derneği (ŞANDER) tarafından Yılın Bürokratı Ödülünü alan Büyükhatipoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Mali Yardımlar Başkanlığına Daire Başkanı olarak atanması Şanlıurfa kamuoyu tarafından sevinçle karşılandı.

MEHMET CANBEK