Emekli doktordan eğitime 500 bin liralık destek

Yapılan bağış protokolü için Valilik makamında imza töreni düzenlendi. Vali İzzettin Küçük'ün hazır bulunduğu programda Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürü Metin İlci ve Emekli Doktor Saadet Özdemir eğitime sağlanan desteği protokolle resmiyete bağladı.
'KARAKÖPRÜ'DE BİR
OKULUN İSMİNİ VERECEĞİZ'
İmza töreninde bağışın önemine değinen Vali Küçük:"Çok değerli hemşerimiz ve hocamız eğitime yaptığı bu katkıdan dolayı bu unvanı hak ediyor. Okullarımızın ihtiyacı için 500 bin lira nakit parayı Milli Eğitim teşkilatımıza hibe ediyor. Biz de bu alicenaplığı ve teveccühü karşılığında Karaköprü'deki bir okulun isim hakkını veriyoruz. Böyle hemşerilerimizle gurur duyuyoruz. Her şekilde ve her zaman memleketini düşünen, düşünmekle kalmayıp bunu fiiliyata döken bir hanımefendi. Ben kendilerine şükranlarımı arz ediyorum."dedi.
'HERKES, KENDİ ÇAPINDA
BİR İZ BIRAKMALIDIR'
İstanbul'da yaşamını sürdüren Emekli Doktor Saadet Özdemir, memleketi Şanlıurfa'ya 500 bin liralık eğitim yardımda bulundu: Özdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, katkı sağlamanın tarif edilemez bir duygu olduğunu belirtti. Özdemir, şunları kaydetti:"Hayatım boyunca eğitim hayatına katkıda bulunmuş olsaydım, imkanım nespetince katkıda bulunmaya çalıştım. İmkanı olan herkesin kendi memleketinde eğitime katkı sağlamalarını bekliyoruz. Bu tür hizmetler yapmasını arzu ediyoruz. Herkes kendi çapında bir iz bırakmalıdır. İnşallah hayırlı ve faydalı olur. Doktorluğun ardından iktisat okudum, yazarlıkla uğraşıyorum aynı zamanda. Kültür ve sanat kitapları yazıyorum. Hayatım okumakla geçti. Bundan da zevk alıyorum. Onur ve gurur duyuyorum. Peygamberler ve tarihi şehirde bulunmaktan büyük onur duyuyorum. Yalnız başıma hayatımı sürdürüyorum."
'600 BİN ÖĞRENCİ ADINA
TEŞEKKÜR EDİYORUZ'
Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürü Metin İlci," Şanlıurfadaki 600 bin öğrenci adına saadet hanıma eğitime sağladığı katkıdan dolayı teşekkür ediyorum. Bu anlamlı katkısından dolayı ayrıca kendisine minnettarız şükranlarımızı bildiriyoruz.
Kendisi İstanbul'da yaşayan Urflalı bir vatandaş olarak babası Hacı Abdurrahman Özdemir'in hatırasını Şanlıurfa'da yaşatmak istiyor. Şanlıurfa'nın Karaköprüilçesin'nde buluna Şenevler Okulumuzun ismini babasının adıyla yaşatacağız. Saaadet hanım İstanbul'da kira da otururken 500 Bin Lira gibi bir yardımda bulundu. Böyle bir eğitim duyarlılığı gösteren eğitim neferlerine teşekkür ediyoruz."diye konuştu.
ZEKİ ALTUNDAĞ